buna ziua. am o brutărie şi în una din zile când nu eram în localitate au descins cei de la garda financiară şi mi-au confiscat o maşină pe motiv că nu avea documente de însoţire pt marfa din maşină . menţionez că maşina era în faţa firmei, soferul aştepta să iasă pâinea din cuptor şi să mai încarce. documentul pt însoţirea mărfii era scris însa nu era rupt din cotor deoarece marfa înca nu era toată încărcată. au controlat, au numarat, ce a ieşit în plus au confiscat, plus maşina. când am ajuns acasă, nu am găsit nici un act doveditor că au ridicat maşina, ci doar un proces verbal de constatare în care la art B se menţionează ce se confiscă de la contravenient. ce mă sfătuiţi să fac? au luat declaraţii de la sofer şi gestionară sub presiunea că înfundă puşcăria dacă nu scriu cum spun ei şi daca nu semnează pv. ... adică dacă nu spun că au greşit la numărat...pt că aşa e mai bine pt toţi. se mai poate face ceva să-mi recuperez maşina???? în pv au scris că au indentificat maşina pe aceeasi strada şi nr la care este si adresa sediului societatii(al brutăriei). credeţi că ar trebiu sa fac contestaţie la judecătorie???? vă mulţumesc!!!
da,fara nici o ezitare,pentru asa ceva nu aveau dreptul in primul rand sa-ti confiste masina,in al doilea rand i-a in avopcat,cere despagubiri morale si financiare,nu ezita pt. ca baieti destepti au senzatia ca toata lumea e proasta si fricoasa si se duce si platesc amenzile lor...apropo la ce lege te-au incadrat?
Am avut o speta identica cu a dvs., iar clientii mei, sfatuiti de alta persoana, au formulat plangere contraventionala si, separat, o ordonanta presedintiala prin care au solicitat restituirea bunului confiscat pana la judecarea contestatiei. Atunci cand am fost angajat ca avocat nu am cotat cu sanse mari de castig aceasta ordonanta mai ales ca la fond ea afost respinsa. Va spun ca a fost admis recursul si firma si-a recuperat masina( era singura masina cu care se facea transportul marfii).
Asa ca nu mai pierdeti timpul, contactati un avocat si incepeti preocesele.
Mult noroc!
Av. D. Tocea
Transport marfa
adrianabresug
firma x produce produs finit pe care il vinde firmei Y care la randul ei il revinde la z
.transportul marfii se face cu masina firmei x in numele firmei y pt ... (vezi toată discuția)