avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj tehnic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj tehnic

ma puteti lamuri in ceea ce priveste somajul tehnic?
Cum interpretati OUG 4/2010 privind reglementarea unor masuri de protectie sociala pentru anul 2010. Ordonanta de urgenta nr. 4/2010


Care sunt demersuriele si cum se poate aplica la o societate cu 10 angajati
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 13:35, 19 Iunie 2010
1. Raspunsul la intrebarea dvs. este dat de ultimele doua articole ale OUG 4/2010:
Art. 2 - Angajatorii au obligaţia să depună, la inspectoratul teritorial de muncă în raza căruia îşi au sediul, o declaraţie pe propria răspundere din care să reiasă că se află în una dintre situaţiile prevăzute la art. 52 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 53/2003, cu modificările şi completările ulterioare, la momentul constatării de către aceştia a situaţiilor respective.
Art. 3 - Conform competenţelor legale, Inspecţia Muncii şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin instituţiile lor teritoriale subordonate, vor controla periodic angajatorii care beneficiază de măsurile de protecţie socială prevăzute în prezenta ordonanţă de urgenţă.

2. Se fac decizii de suspendare a CIMpentru fiecare salariat in parte.
3. Luati legatura cu ITM de care apartineti pentru a va spune cum anume doresc sa intocmiti documentele.
Va multumesc..asta am inteles citind OUG...
dar ,firma care vrea sa trimita angajati pe somaj,vrea sa-si contiune activitatea ,dar prin rotatie vrea sa trimita cite 3angajati in somaj timp de 10zile in fiecare luna
Deci sa nu depaseasca cele 90 de zile,se poate?
depinde ce hotaresc directorii in fc. de situatie,sau trimite cite 1angajat timp de 30 zile...:(
Puteti sa trimiteti, prin rotatie, oricand si pe cine doriti dvs., numai sa nu se depaseasca 90 de zile calendaristice pe an, pe cap de salariat.
va multumesc:thumbup:
o duminica placuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somajul tehnic maria petrache maria petrache Somajul tehnic se poate acorda si prin rotatie, astfel incat ptr ficare angajat sa nu se depaseasca cele 90 de zile, dar la angajator sa se depaseasca cele 90 ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic pentru lichidare loredana.m loredana.m Buna seara, va rog sa ma luminati. Sotul meu a avut cim cu salariu de baza= 880lei , datele la care se platea salariu find 10 si 25 ale lunii. Incepand cu 1 ... (vezi toată discuția)
Zile de somaj tehnic C.Geta C.Geta buna seara.as vrea sie u sa stiu care este eprioada maxima de somaj tehnic care poate fi acordata intr-un an calendaristic.socrul meu este deja int-a patra ... (vezi toată discuția)