avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Curti comune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Curti comune

Buna ziua!
Casa in care locuiesc se afla intr-o curte comuna cu 4 propietari , din care doar 3 isi exercita dreptul de locuire permanenta.
De vreo 3 ani am vecini noi turbulenti , plin de nerespect pentru familia mea si cu intentie permanenta de discordie.
As dori sa stiu care sunt limitele dreptului la un teren aflat in comun .
Mentionez ca nici una dintre case nu au fost nationalizate de aceea nu stiu daca se poate cumpara particica de teren revenita fiecarei case .
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 19:58, 18 Iunie 2010
Este vorba despre dreptul de coproprietate fortata si perpetua ce are ca obiect un bun sau anumite bunuri care, prin natura lor, pot si sunt folosite in mod permanent de doi sau mai multi proprietari, neputand fi impartite. Daca sunt impartite, aceste bunuri, de regula, devin improprii folosintei careia i-au fost destinate. Acest tip de coproprietate are caracter accesoriu.

Printre cazurile de coproprietate fortata avem:

a) coproprietatea lucrurilor comune necesare sau utile pentru folosirea a doua imobile vecine;

b) coproprietatea despartiturilor dintre doua imobile (zidul, santul si gardul);

c) coproprietatea asupra partilor comune din cladirile cu doua sau mai multe apartamente avand proprietari diferiti;

d) coproprietatea asupra unor bunuri considerate de familie (hartii de familie, tablouri de familie, cavouri si alte lucrari funerare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sad cumparat cu legea 550/2002 neo871 neo871 Buna ziua, Am cuparat un spatiu cu alta destinatie in baza legii nr. 550/2002. In contract se spune ca am devenit (de fapt societatea mea) proprietarul unei ... (vezi toată discuția)
Dilema certificat de mostenitor Manuela Dumitru Manuela Dumitru Sunt mostenitoarea, in cota de 1/6 a unui imobil ( teren + constructie), prin certificat de mostenitor .../2014. Notarul care mi-a emis certificatul de ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune-teren intravilan PAS22 PAS22 Buna ziua! Am o mare ruagaminte: ajutati-ma in rezolvarea urmatoarei probleme: Am cumparat 250mp cota indiviza dintr-un teren total de 350 mp(construit si ... (vezi toată discuția)