Buna ziua!
Casa in care locuiesc se afla intr-o curte comuna cu 4 propietari , din care doar 3 isi exercita dreptul de locuire permanenta.
De vreo 3 ani am vecini noi turbulenti , plin de nerespect pentru familia mea si cu intentie permanenta de discordie.
As dori sa stiu care sunt limitele dreptului la un teren aflat in comun .
Mentionez ca nici una dintre case nu au fost nationalizate de aceea nu stiu daca se poate cumpara particica de teren revenita fiecarei case .
Este vorba despre dreptul de coproprietate fortata si perpetua ce are ca obiect un bun sau anumite bunuri care, prin natura lor, pot si sunt folosite in mod permanent de doi sau mai multi proprietari, neputand fi impartite. Daca sunt impartite, aceste bunuri, de regula, devin improprii folosintei careia i-au fost destinate. Acest tip de coproprietate are caracter accesoriu.
Printre cazurile de coproprietate fortata avem:
a) coproprietatea lucrurilor comune necesare sau utile pentru folosirea a doua imobile vecine;
b) coproprietatea despartiturilor dintre doua imobile (zidul, santul si gardul);
c) coproprietatea asupra partilor comune din cladirile cu doua sau mai multe apartamente avand proprietari diferiti;
d) coproprietatea asupra unor bunuri considerate de familie (hartii de familie, tablouri de familie, cavouri si alte lucrari funerare).