avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Banca mi-a retras ilegal din cardul de salariu aproape ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Banca mi-a retras ilegal din cardul de salariu aproape tot salariul

Ma numesc Toma Ciprian . Am un card un card de debit pe care imi primesc drepturile salariale la bcr . In acelasi timp am si un credit restant la [BANCA].
Azi cand am vrut sa scot salariul din card , am constat ca soldul e 0.Am solicitat un extras la [BANCA] Comanesti pt. card in care figureaza o retragere (neautorizata de mine ) de 1350 ron pentru ,, recuperare restante" .Acest card nu are descoperire sau alte clauze. Consider aceasta tranzactie ilegala stiind orice poprire din salariu o face angajatorul in anumite limite (1/3 din salariu), si in urma unei hotarari judecatoresti . Familia mea ce o sa manance luna asta . Mi sa luat aproape tot salariul ilegal . Am facut o reclamatie la [BANCA], dar termaenul de raspun stiu ca e 1 luna . Ce fac pana atunci ? Sunt drepturile mele salariale , nu un cont ORICARE PERSONAL .ASTEPT URGENT UN RASPUNS.
Ultima modificare: Marți, 3 August 2010
ContSters20980, utilizator
Am patit la fel ca dumneavoastra, sotul meu avea credit restant la BCR si i-au luat toti banii de pe card. Legal nu au dreptul, poprirea pe orice fel de cont se face trecand pe la biroul unui executor judecatoresc si in limita prevazuta de Codul Muncii, dar asa sunt ei nenorociti. Parerea mea este sa cititi bine contractul incheiat cu banca sa nu care cumva sa fie trecuta vreo clauza abuziva si, ulterior, adresati-va la protectia cosumatorului. Nu se stie niciodata, poate se rezolva ceva dar de acum incolo, de la banii respectivi luati-va adio. Cel mai sigur vorbiti cu angajatorul sa nu va mai dea salariul pe card, banca nu se lasa pana nu va ia toti banii, daca e un om intelegator angajatorul va poate rezolva, dar repet decat pentru viitor, pentru trecut banii luati sunt bun luati.
ma indoiesc ca in contractul de credit e inserata clauza ca in cazul in care nu platiti rata banca va poate opri tot salariul. contravine legislatiei.
Nu va mai indoiti...uitati: "Prin semnarea prezentului contract, Imprumutatul si/sau Imprumutatul solidar transmit irevocabil si neconditionat Bancii dreptul de a incasa toate veniturile sale/lor prezente si viitoare, incluzand salariul/salariile lor, dar fara a se limita la acestea pana la concurenta sumelor datorate in contract, mandatand in mod expres Banca sa notifice societatea/le la care acestia sunt angajati/tertii la orice data considerata de Banca, fara a ridica obiectiuni si fara a fi necesara indeplinirea vreunei formalitati si sa solicite societatii/societatilor respective/tertilor respectivi plata salariilor/altor sume datorate de acestia Imprumutatului in conturile indicate de Banca" I
atunci sunteti dvs in culpa ca ati putut semna asemenea contract abuziv din start pt dvs!
Nu stiu cat e vorba de culpa. Toate, dar absolut toate bancile au aceste clauze in contracte. Din cate am inteles se cauta solutii nu vinovati.

Alte discuții în legătură

Poate banca sa imi ia salariul? maria854 maria854 Buna ziua, vad ca sunt numeroase cazuri cum este al meu, totusi nu sunt toate la fel. Din aceasta cauza am nevoie de ajutorul dvs. Am un credit de nevioi ... (vezi toată discuția)
Rate banca! marianbrunetel marianbrunetel As dori sa imi spuneti daca bancile pot sa imi puna poprire pe tot salariul sau sa imi blocheze contul de salariu, mentoinez ca am rata la 3 banci [EDITAT ... (vezi toată discuția)
Executare bancara credit de nevoi personale steffx steffx Va deranjez cu o problema personala. Am un credit de nevoi personale angajat la BCR Arad intr-o perioada in care imi permiteam sa platesc ratele lunare. Am ... (vezi toată discuția)