avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintat copilul mamei, ea poate iesi din tara cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintat copilul mamei, ea poate iesi din tara cu el fara acordul lui?

buna seara .divortul meu este definitiv si irevocabil,copilul un baietel de 6 anisori imi este incredintat mie se afla in ingrijirea parintilor mei in romania eu lucrez in spania tatal lui are dreptu de vizita in fiecare duminica de la 10 la 6.vizita nu este definitiva si irevocabila .IN CAZUL ACESTA CE POT FACE PENTRU AL LUA SA LOCUIASCA CU MINE IN SPANIA .,am discutat cu tatal si numi acorda semnatura pentru a iesi din tara cu el ..CE SFAT IMI DATI. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 08:15, 20 Iunie 2010
daca aveti hotarare de incredintare definitiva si irevocabila mergeti la judecatorie si cereti legalizarea ei.sa aveti un timbru judiciar in valoare de 0.15lei cumparat de la posta si sa platiti la primarie o taxa de timbru in valoare de 2 lei.
daca aveti hotarirea prin care reiese ca aveti incredintarea minorului spre crestere si educare, nu este nevoie de acordul tatalui sa puteti scoate copilul din tara. aveti nevoie de copie dupa hotarire care remine la vama. fara probleme....si eu am fost in aceeasi situatie!!!
Daca nu deranjez, am si eu o intrebare la acest subiect:
E obligatoriu ca sa astept 30 de zile ptr a avea hotararea de incredintare definitiva si irevocabila?
Da, pentru ca va trebui sa legalizati hotararea cu mentiunea definitiva si irevocabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea custodiei definitive si irevocabile deea-alexa deea-alexa Buna seara, Sunt mama unui baietel de 6 ani si jumatate. Am divortat de tatal copilul, in urma cu 5 ani, cand acesta avea un an. In tot acest timp,tatal nu ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de acordul tatalui pentru a petrece sarbatorile cu copilul, in afara tarii? laurasimona laurasimona In urma procesului de divort, copilul mi-a fost incredintat. Vreau sa petrec Sarbatorile in afara tarii, impreuna cu copilul. Cum trebuie sa procedez? ... (vezi toată discuția)
Parasire tara cu un minor barsanu_mihaela barsanu_mihaela am hotarare definitiva si irevocabila asupra baietelului meu.mi-e incredintat spre crestere si educare.vreau sa parasesc tara dar tatal lui nu e de accord?pot ... (vezi toată discuția)