avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi petrolifere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi petrolifere

Intr-un act de partaj voluntar al familiei mele sunt trecute si niste drepturi petrolifere pe o suprafata de 200 ha din zona Ploiesti.In momentul in care zacamantul a fost gasit si a inceput exploatarea de catre statul roman(aprox. 1930) familia mea primea 30% din ce se exploata in schimbul cesionarii terenului.Dupa 1945 nu a mai primit nimic evident.Ma intereseaza acum daca aceste drepturi petrolifere se pot retroceda.mentionez ca terenul a fost retrocedat in natura in urma cu aprox. 7 ani.
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 06:47, 19 Iunie 2010
datorita unui destept care a dat mai tare din coate dupa revolutie, bogatiile subsolului au ramas ale statului.. scrie in constitutia redactata de el si asa a ramas pana in prezent, desi intre timp desteptul a decedat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 18/1991 balint stefan balint stefan Buna ziua!Am o intrebare in legatura cu un teren agricol pe care vreau sa-l vand. Este vorba despre un teren primit prin reconstituirea dreptului de ... (vezi toată discuția)
Testament pt.teren primit la ref. agrara din 1945 dienusa dienusa va rog mult sa ma ajutati intr-o problema.Tata-l meu impreuna cu fratele lui au primit prin testament de la o matusa (decedata 1955)terenuri pe care ea le-a ... (vezi toată discuția)
Legea 247 privind retrocedarea nonamamaia nonamamaia Buna seara! Am si eu o problema am un teren cu suprafata de 5000 mp. A apartinut mamei mele (eu avand in acest moment 70 de ani), a fost trecut in anul 1930 in ... (vezi toată discuția)