avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... impacare intre primul si al doilea termen
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

impacare intre primul si al doilea termen

Buna ziua,
In urma cu 2 saptamani am avut primul termen la divortul care l-am deschis.as dori sa stiu care sunt (toate)posibilitatile de a incheia divortul.nu as dori sa mai ajung la urmatorul termen, daca este posibil.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: sipiran , utilizator 07:38, 23 Iunie 2010
Avand in vedere ca aveti calitatea de reclamant in procesul de divort, prezenta dv. in fata instantei este obligatorie altfel, actiunea se va respinge ca nesustinuta.
Pentru ca sunteti internat in spital si este o cauza independenta de vointa dv., va recomand sa trimiteti la dosar inainte de termenul de judecata o cerere de amanare a cauzei din motive medicale la care veti atasa dovada ca sunteti internat in spital, act care trebuie sa faca dovada ca veti fi internat si la data cand este termenul de judecata al divortului. In caz contrar, sanctiunea va fi respingerea cererii daca parata se va prezenta personal sau prin mandatar.
Daca niciuna dintre parti nu se va prezenta in fata instantei la termenul de judecata, actiunea se va suspenda.
Ceea ce doriti dv.: sa se pronunte divortul fara ca dv. sa va mai prezentati in fata instantei nu este posibil, deoarece aveti calitatea de reclamant si prezenta este obligatorie, in speta nefiind incidente vreunul din cazurile in care reclamantul in procesul de divort poate fi reprezentat.
In situatia in care v-ati razgandit si nu mai sustineti cererea de divort, veti depune o cerere in acest sens si instanta va lua act de manifestarea dv. de vointa in sensul renuntarii la judecata, astfel ca dosarul nu se va mai judeca si nu veti divorta. ;)
Ultima modificare: Duminică, 20 Iunie 2010
Corina Capotã, Avocat
Impacarea poate avea loc chiar in etapa apelului sau a recursului a procesului de divort .Nu are nicio relevanta ca este al treilea termen de judecata.
Sotii pot reveni asupra vointei lor , si pot mentiona expres ca doresc sa se impace .
Impacarea este personala.

In cazul in care reclamantul nu va mai participa la divort, in mod nejustificat, actiunea va fi respinsa ca nesustinuta.


intre timp am fost mutat dd la spitalul din bacau la un spital din iasi.sperasem sa ma duc personal sa depun cererea.acum nu mai am posibilitatea asta.va intreb daca ar putea depune sotia cererea sh cu adeverinta ca sumt spitalizat?si daca ar putea cvm ar trebui formulata.
scuzati scrisul. . . . Scriu de pe telefon.va multumesc
Puteti sa trimiteti prin fax acele inscrisuri.
Sau poate sa le depuna sotia prin registratura instantei de judecata.

Alte discuții în legătură

Divort mar4905 mar4905 Am primit citatie ptr actiune divort deschisa de sotie, actiunea este deschisa de anul trecut in august , si are ca prim termen 21 iunie 2011, ..1)ce se ... (vezi toată discuția)
Anulare/suspendare proces divort din culpa exclusiva camelia34 camelia34 Buna ziua sotul mi a intentat divort din culpa exclusiva si acum suntem la prima infatisare in instanta de fond. Am hotarat impreuna cu sotul sa ne impacam ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la primul termen de divort arhivarul arhivarul Buna ziua . Am introdus actiune de divort , dar intre timp am ajuns la o intelegere cu sotia sa ne mai acordam o sansa . Cum trebuie procedat ? Prezicez ca ... (vezi toată discuția)