Buna ziua
Am o mama care locuieste la tara.Este in varsta si traieste cu un barbat necununati la sfat devreo 6 ani.Ei ii este frica ca acest om are ca scop sa ii ia casa,dupa ce dansa va muri,deoarece ea este foarte bolnava iar el este mai tanar decat ea cu cati va ani.Eu sunt singurul ei copil.Mama ar vrea sa faca un act care sa dovedeasca ca eu sunt mostenitoarea casei dupa decesul ei.Dar nu are nici bani si se gandeste cat va costa un astfel de act si unde se poate face.Si daca nu face niciun act de donatie,si ramane totul asa cum este pana acum,acest barbat poate sa aiba dreptul la ceva din casa.Ce este de facut?Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns.Se poate face vreun act la primarie sau la politie?
Concubinul va avea dreptul doar la bunurile mobile si imobile dobandite impreuna cu mama dvs., cu contributie comuna.
Teoretic, dupa cum ati prezentat situatia, mama dvs. este singura proprietara, iar dvs., ve-ti fi unicul mostenitor.
Va poate transmite mostenirea printr-un testament olograf,cum a mentionat colega mai sus.
;)
Scris in intregime de catre ea , datat , semnat, si , eventual, acest act sa cuprinda o detaliere asupra a ceea ce transmite.
Acest act poate fi imbraca si forma autentica, notariala.;)
Si daca mama mea este analfabeta si nu poate scrie?De citit citeste ce e scris cu litere mari,Dar de scris nu poate sa scrie decat cateva cuvinte tot cu litere mari si barbatul acela cu care traieste mama,se lauda in sat ca el are grija de mama,pentru ca ea este bolnava si nu poate sa se deplaseze.