Sunt casatorita de 5 ani si am 2 copii (unul de 4 si unul de 1 an). As vrea sa stiu daca voi avea prioritatea legala de a mi se oferi copiii mie in locul tatalui.
Acum situatia materiala este urmatoarea: eu locuiesc in apartamentul parintilor mei si momentan sunt in concediu pt cresterea celui de al doilea copil.
Sotul meu locuieste in casa parintilor lui pt care are act de mostenire (fiind unicul copil al lor) si are o firma in care a investit si o parte din banii mei (daca se pot considera ca fiind bani personali cei proveniti de la nunta).
Doresc sa ma lamuriti dvs daca in urma divortului voi beneficia de un partaj in care sa fie inclusa si aceasta firma la care lucram amandoi , dar la care doar sotul meu si parintii lui sunt actionari (societatea a fost infiintata in 1994, iar noi ne-am casatorit in 2010).
El ma ameninta ca daca divortez nu voi ramane cu nimic, pt ca m-a convins sa renunt la serviciul meu si sa ma angajeze la firma lor. Practic sotul meu a cumparat pana si autoturismul pe aceasta firma si vreau sa situ ce drepturi imi revin in urma divortului.
Va multumesc
scuze!!! suntem casatoriti din 2005, deci de 5 ani!
iar extrasul de cont e pe numele socrului meu care era atunci asociat in firma.el a depus banii pt ca noi am plecat a doua zi dupa nunta in luna de miere. deci?
oricum va multumesc pt sfaturi foarte mult.
sotul meu nu are timp sa se ocupe de copii pt ca e foarte ocupat si va vrea sa-i lase la socrii mei. eu sunt cea care petrece 99% din timp cu ei, iar la mine se pune doar problema banilor pt intretinerea lor, de aceea imi doresc sa obtin ceva de aici...pt ei , pt ca si banii sunt importanti in cresterea si educarea copiilor. si atunci cine va avea prioritate aici...bunica copiilor sau mama lor, pt ca tatal nu va fi prezent in cresterea lor decat material ca si acum
cat vor avea o mama care se ocupa de ei, copii nu au de ce sa stea la bunica
nu cred sa-i incredinteze lui copiii , mai ales ca cel mai mic are un an, sa-i desparta pe copii, n-ar fi corect ...
ar fi bine sa cereti ajutorul unui avocat sa va asiste, partea adversa, probabil a angajat unul..
in privinta partajului, nu cred ca ar fi ceva de obtinut, poate ii ajuta pe copii mai mult pe parcurs.
dvs sa fiti sanatoasa, ca lucruri se mai fac. si ca sa fiu rea, oricum copiii il mostenesc:D
buna ziua din nou.
am lipsit ceva vreme de pe forum. inca nu am depus cerere de divort si nu o voi face pana nu stiu in ce ape ma scald..
problema mea mai nou este ca parintii mei doresc sa ne treaca apartamentul lor pe numele nostru.
sotul meu zice ca ar trebui sa se faca prin act de vanzare cumparare si nu cu mostenire, ca sa nu poata fi atacat ulterior de surorile mele .
dar astfel apartamentul va deveni bun comun si la partaj . nu exista o alta metoda sa fie doar al meu apartamentul si sa fie neatacabil actul?
va multumesc.
Divort
anik233
buna ziua
vreau neaparat sa divortez din cauza sotului meu alcoolic si violent in casnicie.avem aproape sase ani de casnicie,doi copii minori in varsta de 2 ... (vezi toată discuția)