avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj bunuri si copii dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj bunuri si copii dupa divort

Sunt casatorita de 5 ani si am 2 copii (unul de 4 si unul de 1 an). As vrea sa stiu daca voi avea prioritatea legala de a mi se oferi copiii mie in locul tatalui.
Acum situatia materiala este urmatoarea: eu locuiesc in apartamentul parintilor mei si momentan sunt in concediu pt cresterea celui de al doilea copil.
Sotul meu locuieste in casa parintilor lui pt care are act de mostenire (fiind unicul copil al lor) si are o firma in care a investit si o parte din banii mei (daca se pot considera ca fiind bani personali cei proveniti de la nunta).
Doresc sa ma lamuriti dvs daca in urma divortului voi beneficia de un partaj in care sa fie inclusa si aceasta firma la care lucram amandoi , dar la care doar sotul meu si parintii lui sunt actionari (societatea a fost infiintata in 1994, iar noi ne-am casatorit in 2010).
El ma ameninta ca daca divortez nu voi ramane cu nimic, pt ca m-a convins sa renunt la serviciul meu si sa ma angajeze la firma lor. Practic sotul meu a cumparat pana si autoturismul pe aceasta firma si vreau sa situ ce drepturi imi revin in urma divortului.
Va multumesc
Prin act de vanzare cumparare are drept si sotul dumneavoastra la apartament in cazul divortului pentru ca este bun dobandit in timpul casatoriei.
Avand in vedere ca doamna se gandeste sa divorteze ..ar fi cea mai proasta miscare posibila.
Cel mai bine ar fi sa divortati si apoi sa faceti act de vanzare cumparare.
Daca parintii dvs. vor incheia cu dvs. un contract de vanzare -cumparare imobilul va dobandi imediat calitatea de bun comun si in consecinta va face parte din masa de partaj. Drept urmare varianta optima avand in vedere ca sunteti casatorita si mai aveti si doua surori , varianta care sa protejeze averea parintilor si implicit pe dvs. este aceea de a divorta si ulterior de a cumpara de la parinti.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! am și eu o întrebare,după căsătorie am achiziționat ... bibideea78 bibideea78 Buna seara! Am și eu o întrebare,după căsătorie am achiziționat un apartament impreuna cu sotul.In acea perioada,parintii soțului i au făcut un act de ... (vezi toată discuția)
Divort anik233 anik233 buna ziua vreau neaparat sa divortez din cauza sotului meu alcoolic si violent in casnicie.avem aproape sase ani de casnicie,doi copii minori in varsta de 2 ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez dupa 19 ani vyyoleta vyyoleta Vreau sa divortez dupa 19 ani de casnicie.ce sanse am sa raman cu 2 copii unul de 17 si unul de 7 ani in aprtament tinand cont de faptul ca el nu are un sa se ... (vezi toată discuția)