avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi banesti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi banesti

Am fost salariat cu contract individual de munca pana acum cateva zile cand am fost anuntat verbal ca mi se diminueaza salariul la 35% din valoarea agreata prin documente. Am refuzat si in ziua urmatoare am incheiat colaborarea cf Codului Muncii art 55, lit b.
Mentionez ca ultimele drepturi salariale au aferente lunii februarie 2010 (cca 20% din valoare).
Care ar fi caile de rezolvare ale problemei?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:45, 19 Iunie 2010
1. Daca ati incetat CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) inseamna ca ati cerut dvs. incetarea CIMsi nu prea mai aveti ce face.
2. Ati putea face o sesizare la ITM pentru nerespectarea prevederilor din CIM si puteti actiona in judecata pe angajator, pentru recuperarea drepturilor banesti cuvenite, la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in baza art 55b (acordul partilor). Tuca Doina Tuca Doina Buna ziua! Lucrez la o firma de constructii ca secretara din data de 11.11.2008 si in data de 01.06.2009 mi-am dat demisia in baza literei 55b si mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Art.55 litera b din codul muncii - mai primesc salariul pe perioada contractului? badoi_m badoi_m Buna ziua, Numele meu este Badoi Mihai , sunt student, si acum o luna si ceva am muncit ca sef de punct de lucru timp de aproximativ 3 saptamani la o firma ... (vezi toată discuția)
55 b sau 79 7 eujad eujad daca un salariat solicita \" demisia cu art. 55 b\" cum ii desfac CIM? cu 55 b sau 79 7 ? multumesc (vezi toată discuția)