avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident moped - cu victime
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident moped - cu victime

Buna ziua. In data de 09-06-2010 in jurul orelor 23:30 am avut un accident. [ link extern ]

Eram pe un scuter cu un prieten in spate, am intrat in sensul giratoriu, am iesit din sens, moment in care am fost lovit din lateral de o autoutilitara marca Iveco. Prietenului meu i-a rup piciorul, dubla fractura de tibie, operatie a 2-a zi, tije in picior + 120 de zile de ingrijiri medicale cel putin. Eu nu am patit mai nimic, doar 1 zgarietura. In schimb mopedul meu a fost avariat. Am fost la Astra sa-mi fac mopedul pe asigurarea soferului autoutilitarei, si m-a programat pentru luni. La asigurare soferul de pe Iveco i-a zis asiguratorului ca vrem sa facem o constatare amiabila, ca a fost un accident usor fara victime, asta ca sa o rezolvam mai repede. Problema se pune in felul urmator, eu vreau sa mi se repare mopedul cat mai repede ( cunosc pe cineva care a stat 2 luni dupa asigurare, tot cu un moped ). Sa spun adevarul la firma de asigurari ? Sa spun ca a fost cu victime ? Am inteles ca se pot cere despagubiri la firma de asigurari daca accidentul a avut victime ( pentru prietenul meu ). Ce ma sfatuiti sa fac ? Este primul accident, nu am avut pana acum treaba cu firmele de asigurari. Inca ceva, prietenul meu inca nu a depus plangere la politie, soferul l-a rugat 3 zile la rand sa il ierte spunandu-i ca ii va da o anumita suma de bani, dar de la accident si pana acum nu i-a dat nimic. Am inteles ca in termen de 15 zile de la producerea accidentului poate sa depuna plangere, nu ? Va multumesc anticipat pentru raspuns(uri)
Ultima modificare: Duminică, 20 Iunie 2010
Bogdan88, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bogdan88 , utilizator 12:32, 23 Iunie 2010
Spuneti adevarul, pentru ca daca prietenul dvs nu se impaca
cu soferul autoutiltiarei si va depune plangere cei de la asigurari
vor afla si atunci ati putea avea dificultati.
Termnul de formualre a plangerii pentru prietenul dvs este de 2 luni,
dar sfatul meu este sa faca plangere cat mai repede, pentru ca soferul
vrea sa traga de timp - oricum ei se pot impaca pe tot parcursul
procesului.
Multumesc pentru raspuns. Am vorbit mai devreme cu prietenul meu (a vb cu un avocat ) si la fel mi-a spus si el, sa spun adevarul pentru ca altfel poate voi avea si eu probleme. Mi-a spus sa astept pana joi pana isi va scoate certificatul medico-legal. Nu stiu ce sa fac, sa astept pana joi sau sa ma duc maine si sa spun adevarul. Daca ma voi duce joi, voi fi reprogramat saptamana viitoare si va dura mult mai mult. Nu pot sa astept atat, vreau sa imi fac mopedul cat mai repede
Cu asiguratorul veti avea oricum probleme, deoarece fiind un accident cu victime trebuia ca politia rutiera sa faca cercetarea la fata locului si sa emita un PV in care sa apara clar vinovatul. Din acest motiv sunt convins ca asiguratorul fie nu o sa accepte sa va despagubeasca fie o sa va plimbe mult si bine. Eu va sfatuiesc sa mergeti cat mai repede la asigurator sa le spuneti despre ce e vorba si daca va respinge dosarul sa apelati la serviciile unui avocat specializat in probleme de dauna cu asiguratorii. Va urez succes!
Politia a facut cercetari la fata locului, s-a stabilit vinovatia soferului autoutilitarei, au facut PV la sectie, am dat declaratii atat eu cat si soferul Iveco, care si-a recunoscut vinovatia si a scris in declaratie ca nu mi-a acordat prioritate in sensul giratoriu. O sa ma duc maine si o sa le explic ce s-a intamplat.
la dosarele unde sunt victime si pagube materiale, asiguratorii emit adrese la politie pentru a cere date despre accident, va pot solicita dvs, cond. auto implicati in accident, declaratii, pot face , de asemenea, propriile investigatii cu privire la cauzele si imprejurarile producerii accidentului ( legea le da un termen de 3 luni pentru asta), pentru situatiile penale, e necesara fie impacarea partilor ( daca accidentarea prietenului dvs. o permite) fie rechizitoriu de trimitere in judecata, etc.
in nici un caz nu se termina atat de repede pe cat ati dori. vedeti si partea buna a lucrurilor, ca nu ati patit nimic si ca nu sunteti pe un pat de spital din Romania, innebunit de durere si de teama!:(
Concentrati-va si asupra prietenului dvs. , evolutia starii lui de sanatate e f. importanta asu[pra rezolvarii intregului caz. Daca vorbim de 120 zile ingrijiri medicale, atunci acolo e accident serios si e probabil ca el sa aiba [probleme de sanatate intreaga viata, asa ca eu, la o prima vedere, ma gandesc ca el al trebui sa primeasca vreo 10 mopede de-ale dvs.sau mai mult, cu titlu de despagubiri, pentru propria sanatate....:O

Alte discuții în legătură

Accident moped cu victime Bogdan88 Bogdan88 Buna ziua. Am si eu o intrebare la dumneavoastra, va rog frumos sa imi raspundeti. Am avut un accident cu un scuter, in urma caruia prietenului meu i-a fost ... (vezi toată discuția)
Accident rutier minor popmircea81 popmircea81 Buna In aceasta seara,in timp ce mergeam spre casa am incercat sa intorc masina(180 grade); m-am asigurat, am virat stanga si s-a lovit de mine un scuter. Nu ... (vezi toată discuția)
Despagubiri materiale si morale accident rutier pieton gabriel_gavrila gabriel_gavrila Despagubiri materiale si morale accident rutier pieton buna ziua! in urma cu cateva zile am accidentat pe trecerea de pietoni, o persoana care era ... (vezi toată discuția)