Buna
In aceasta seara,in timp ce mergeam spre casa am incercat sa intorc masina(180 grade); m-am asigurat, am virat stanga si s-a lovit de mine un scuter. Nu l-am vazut pentru ca nu cred ca avea farurile aprinse si nici vesta reflectorizanta. Am sunat la 112 si am anuntat locul producerii accidentului. Intre timp tipul de pe scuter isi revenise si a spus ca nu doreste sa vina politia si ca e ok daca il ducem la spital sa il curete. Intre timp se adunasera si cativa oameni in jurul nostru. Tipul zicea ca nu vrea politie, asa ca m-am gandit sa las masina acasa si sa merg la spital impreuna cu un prieten. Inainte de a ajunge la serviciul de urgenta soferul scuterului a spus ca el va declara ca a condus "un moped... adica o bicicleta". Intre timp a aparut si politia, careia nu puteam sa-i spunem de bicicleta... pentru ca la adresa data la 112 inca mai era scuterul... si cativa martori. Asa ca am dat declaratia noastra (cam ce v-am relatat mai sus). Intre timp a venit si rezultatul alcoolemiei motociclistului, avea 0.2 la mie. Politistul ne-a spus sa declaram ca am venit la spital cu masina implicata in accident. Asa am si facut si am mai specificat daunele suferite de masina. Dupa aceasta declaratie, politistul mi-a luat permisul de conducere fara a-mi da vreo dovada ca a facut acest lucru. Mi-a spus sa-l sun maine si sa ne intalnim la politie (mi-a dat in acest sens numele si nr. lui de telefon).
Ma intereseaza la ce anume se poate ajunge din punct de vedere legal in aceasta situatie si daca ar trebui sa ii datorez ceva domnului politist (sau daca ar trebui sa ma astept la o surpriza din partea dansului)
Cel mai probabil se va dispune efectuarea unei expertize a dinamicii producerii accidentului in vederea stabilirii culpei dvs si a celui ce a condus scuterul .
Politia romana
BeF
Salut.
Ieri am fost oprit in trafic de catre un echipaj al politiei rutiere.Domnul politist ma opreste si nici macar nu se legitimeaza ci imi spune \"Ce ... (vezi toată discuția)