avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident moped - cu victime
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident moped - cu victime

Buna ziua. In data de 09-06-2010 in jurul orelor 23:30 am avut un accident. [ link extern ]

Eram pe un scuter cu un prieten in spate, am intrat in sensul giratoriu, am iesit din sens, moment in care am fost lovit din lateral de o autoutilitara marca Iveco. Prietenului meu i-a rup piciorul, dubla fractura de tibie, operatie a 2-a zi, tije in picior + 120 de zile de ingrijiri medicale cel putin. Eu nu am patit mai nimic, doar 1 zgarietura. In schimb mopedul meu a fost avariat. Am fost la Astra sa-mi fac mopedul pe asigurarea soferului autoutilitarei, si m-a programat pentru luni. La asigurare soferul de pe Iveco i-a zis asiguratorului ca vrem sa facem o constatare amiabila, ca a fost un accident usor fara victime, asta ca sa o rezolvam mai repede. Problema se pune in felul urmator, eu vreau sa mi se repare mopedul cat mai repede ( cunosc pe cineva care a stat 2 luni dupa asigurare, tot cu un moped ). Sa spun adevarul la firma de asigurari ? Sa spun ca a fost cu victime ? Am inteles ca se pot cere despagubiri la firma de asigurari daca accidentul a avut victime ( pentru prietenul meu ). Ce ma sfatuiti sa fac ? Este primul accident, nu am avut pana acum treaba cu firmele de asigurari. Inca ceva, prietenul meu inca nu a depus plangere la politie, soferul l-a rugat 3 zile la rand sa il ierte spunandu-i ca ii va da o anumita suma de bani, dar de la accident si pana acum nu i-a dat nimic. Am inteles ca in termen de 15 zile de la producerea accidentului poate sa depuna plangere, nu ? Va multumesc anticipat pentru raspuns(uri)
Ultima modificare: Duminică, 20 Iunie 2010
Bogdan88, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bogdan88 , utilizator 12:32, 23 Iunie 2010
Am fost astazi la asigurator si i-am explicat ce s-a intamplat. Mi-a spus sa ii duc dovada de reparatie de la politie sa imi dea anexa II, care va fi completata la politie. Problema e ca politistul care s-a ocupat de accidentul meu va fi liber de maine timp de 1 saptamana. Mi-a spus sa ii las anexa la politie la secretariat si o va completa el saptamana viitoare cand va veni. Deja s-au facut 2 saptamani de la accident + 1 saptamana pana imi va completa anexa + timpul pentru intocmirea dosarului si aprobarea de la Bucuresti + timpul in service. Dureaza mult prea mult, eu am nevoie de scuter deoarece urma sa colaborez cu o firma de pizza, urma sa transport pizza la domiciliu cu scuterul. Inca ceva, il pot da in judecata pe soferul Iveco pentru a ma despagubi pentru timpul pierdut la politie, la spital cu prietenul meu, pentru socul suferit de mine in urma accidentului ?

Si ar mai fi o problema : astazi mi-a spus politistul ca eu in acte aveam trecut un singur loc pe scuter, si ca daca se ajunge in instanta voi avea si eu probleme. Scuterul meu este de 2 persoane, se vede clar pe el ca al 2-lea loc este special amenajat in spate.
O ultima intrebare am ala dumneavoastra. Am luat dovada de reparatie de la politie si mi-au dat anexa II sa o completeze politia. Dupa ce va fi completata anexa ma voi duce la asigurator. Le pot cere daune morale ? Daca da cum trebuie sa procedez ?
Daunele morale vor fi pentru celalalt , de care nu mai pomeniti nimic. Dvs. puteti sa cereti bani pentru pierderea ce ati suferit-o datorita neutilizarii mopedului, dar doar in instanta, cu dovezi, fara sa va garanteze cineva neaparat reusita; de regula, la vehicule, daca nu efectuati serrvicii de transport cu ele, nu se dau alte daune, precum daunele interese, judecatorul rezumandu-se sa analizeze cuantumul daunelor materiale la care poate adauga ( daca partea o cere) penalizarea de 0,1% zi intarziere si dobanda legala.
Oare asa sa fie ? Adica nu pot cere daune morale ? Am suferit un soc in urma accidentului. O masina de 3.5 T a intrat in mine si a dat cu mine de pamant .. zilele pierdute pe la politie, prin spital cu prietenul meu, am stat 15 ore pe zi la spital, pana l-au externat pe prietenul meu. Nu m-am putu folosi de moped timp de 2 saptamani pana in momentul de fata, vor mai trece inca 2 pana il voi baga in service .. Am avut casca moto originala ( 300 euro ), in urma accidentului s-a zgariat toata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident moped cu victime Bogdan88 Bogdan88 Buna ziua. Am si eu o intrebare la dumneavoastra, va rog frumos sa imi raspundeti. Am avut un accident cu un scuter, in urma caruia prietenului meu i-a fost ... (vezi toată discuția)
Accident rutier minor popmircea81 popmircea81 Buna In aceasta seara,in timp ce mergeam spre casa am incercat sa intorc masina(180 grade); m-am asigurat, am virat stanga si s-a lovit de mine un scuter. Nu ... (vezi toată discuția)
Despagubiri materiale si morale accident rutier pieton gabriel_gavrila gabriel_gavrila Despagubiri materiale si morale accident rutier pieton buna ziua! in urma cu cateva zile am accidentat pe trecerea de pietoni, o persoana care era ... (vezi toată discuția)