avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident moped cu victime
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident moped cu victime

Buna ziua. Am si eu o intrebare la dumneavoastra, va rog frumos sa imi raspundeti. Am avut un accident cu un scuter, in urma caruia prietenului meu i-a fost rupt piciorul ( operatie, tija in picior, ). El a fost cu mine pe scuter, in spate. Am circulat regulamentar, cu veste reflectorizante si casca ( amandoi ). Am fost lovit in sensul giratoriu, de un sofer care nu ne-a observat. Soferului vinovat de accident i-a fost luat permisul de conducere pe 3 luni + dosar penal. Acum m-a sunat politistul care se ocupa de caz si mi-a spus ca prietenul meu a depus plangere si impotriva mea, deoarece stia ca in acte scuterul meu este trecut cu un singur loc. Imi trebuie un avocat ? Ce pot sa patesc daca scuterul meu are doar 1 singur loc ?Nu l-am obligat eu sa se urce cu mine pe scuter, el m-a rugat pe mine sa il iau, s-a urcat singur. Trebuie sa imi fac griji ?
Cel mai recent răspuns: Bogdan88 , utilizator 17:49, 1 August 2010
Mda... fereste-ma Doamne de prieteni, ca de dusmani ma feresc singur....
Bine zis .. prieten de 17 ani. Am vorbit astazi cu el despre ce s-a intamplat si despre faptul ca nu m-a anuntat ca a facut plangere impotriva mea si mi-a spus ca nu poate sa vorbeasca ca este in timpul procesului ..
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Iulie 2010
Bogdan88, utilizator
Eu zic sa iei un avocat , cred ca ar fi cel mai indicat.Banui ca la un picior rupt cu tija in el o sa aiba ceva zile de spitalizare iar daunele materiale si morale pe care instanta te-ar putea obliga sa le platesti ar fi destul de mari.
Cel mai bine este sa consulti un avocat care este cel mai in masura sa te indrume si sa te reprezinte in instanta in astfel de situatii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Iulie 2010
ladder, utilizator
Nu l-am fortat sa se urce, s-a urcat de bunavoie. Scuterul meu este prevazut cu 2 locuri, dar in acte este trecut doar cu 1 loc. Accidentul putea fi evitat, dar s-a produs in mare parte si din vina lui. Eu iesisem deja din sensul giratoriu, masina care ne-a lovit venea din dreapta noastra, soferul nu ne-a observat dar mai aveam foarte putin si treceam, iar "prietenul" meu a pus mana in cap ( desi avea casca ) si a ridicat piciorul de pe scuter si l-a pus in fata masinii. Atunci am picat cu scuterul, zic ca accidentul a avut loc in mare parte din vina lui pentru ca daca nu punea piciorul si nu ma dezechilibra puteam scapa. Eu nu am patit absolut nimic, nici mopedul ( doar cateva zgarieturi ). Masina a avut viteza mica, la fel si eu, doar mi-a culcat scuterul la pamant fara sa ne arunce sau chestii de genu, ca si cum i-as fi dat eu drumul scuterului jos. El si-a rupt piciorul pentru ca l-a pus in fata masinii. Pot sa spun ca el m-a pus pe mine in pericol, pentru ca m-a dezechilibrat in momentul in care a ridicat piciorul si a agatat masina. Vreau sa imi completez declaratia data initial cu cele mentionate mai sus ( se poate ? ). In momentul de fata stau cam prost cu banii si nu cred ca imi pot permite un avocat, deci orice sfat venit din partea dumneavoastra imi este de mare ajutor
Nu ma ajuta si pe mine nimeni cu un sfat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu victime Bogdan88 Bogdan88 Am avut un accident cu un scuter, in urma caruia prietenului meu i-a fost rupt piciorul ( operatie, tija in picior, ). El a fost cu mine pe scuter, in spate. ... (vezi toată discuția)
Accident auto bamselu bamselu buna ziua vreau sa va cer parerea in urmatoarea problema: acum cateva zile(in jurul orei 20, adica noaptea) am fost implicat intr-un accident de ... (vezi toată discuția)
Accident moped - cu victime Bogdan88 Bogdan88 Buna ziua. In data de 09-06-2010 in jurul orelor 23:30 am avut un accident. http://www.youtube.com/watch?v=_Tw_U31k4RY&feature=youtube_gdata Eram pe un ... (vezi toată discuția)