avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitionare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitionare apartament

Buna ziua.
De curand am cumparat de la un domn x un apartament(apartamentul este uzurfruct) si ieri am primit o citatie de la Tribunal in calitate de parat de la o doamna care nu o cunosc.
Aceasta l-ar fi imprumutat pe acest domn x de la care am cumparat apartamentul cu mult timp in urma cu o suma de bani printr-un act facut la notar,specific ca pe acel act facut intr-e iei la notar nu este nimic gajat de domnul x,in act scrie doar ca trebuie sa-i restituie suma la data de ... si in cazul in care nu achita datoria sa se treaca la executare silita a bunuriilor ce acesta le detine.
Dupa ce am citit mai bine pe citatie,scrie ca este o actiune Pauliana si ca cel mai tarziu cu 5 zile inainte de termenul stabilit pentru judecata,am obligatia de a depune INTAMPINARE.
Din ce am inteles eu de prin toate hartiile primite de la tribunal,femeia vrea sa-si recupereze suma de bani stiind ca acesta are in proprietate acest imobil si afland ulterior ca mi-a fost vandut, a determinat-o sa ma cheme in instanta pe motiv ca asi fi complice cu domnul x si cere sa se anuleze contractul de vanzare-cumparare.
Problema este ca eu am ramas mut cand am vazut aceasta citatie si ca sunt chemat de un necunoscut si ca vrea sa-mi ia apartamenul prin mijloace mai putin neobisnuite,iar cea mai grava problema este ca termenul este tocmai prin octombrie 2010 si eu sunt foarte stresat de pe acum,sufar foarte mult din aceasta cauza,ca numai eu stiu cat am tras sa fac niste bani pentru a putea investi si eu in ceva.
Acest apartament l-am luat de buna credinta,aveam niste bani stransi,nu am vrut sa-i depun la banca si am zis sa investesc intr-un apartament,ca o asigurare de viata,cand voi fi batran sa-l inchiriez pentru a avea un trai decent,sau mai concret sa fie acolo pentru zile negre!
1. In primul rand daca se poate sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu INTAMPINAREA aceea care pot sa o fac inainte cu 5 zile de proces .
2.Ce ar trebui sa fac in continuare?
3.Exista vreo lege in care sa cer daune pentru acet infern provocat de o necunoscuta?
4.Daca se poate sa ma invatati tot ce se poate mai bine in acest caz.
Va multumesc frumos si va doresc o zi minunata.
Cel mai recent răspuns: florinolin , utilizator 00:02, 21 Iunie 2010
Buna ziua !
Cel mai bine este sa va angajati un avocat .:D
In alta ordine de idei, avand in vedere ca cel ce a vandut apartamentul avea doar dreptul de uzufruct iar din ce ne scrieti stiati aceasta situatie, consider ca nu sunteti nici cumparator de bunacredinta. Dumneavoastra ati fost chemat in instanta de proprietarul de drept al imobilului, cel ce avea dreptul de a vinde dupa decesul uzufructuarului.

Domnule consilier,se pare ca nu ati inteles nimic din ceea ce am scris si sunte-ti total departe de subiectul dezvoltat de mine.
In primul rand uzufructuarii traiesc amandoi si locuiesc inca acolo in apartamnet si tot ei 'sunt' proprietarii acestui apartament pe care l-au vandut domnului x si el mie !
Proprietari au vandut apartamentul la un pret ceva mai scazut fata de pretul pietei si au cerut sa stea in el pana la moarte,in termeni juridici numindu-se UZUFRUCT VIAGER !
Ma rog,astept pe cineva mai priceput sa-mi dea un sfat si ce-am mai cerut eu ca informatii aici pe site

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract de vânzare-cumpărare cu uzufruct viager ady0072000 ady0072000 In luna august 2017, am cumpărat un apartament prin programul Prima casa. După aprox. 2 luni am fost chemat în judecată de fostul soț al uzufructuarei ... (vezi toată discuția)
Problema de drept civil raduflavius1 raduflavius1 mama si sora ei mi-au pus casa pe nume ele devenind uzufructuari acum 15 ani perioada in care eu am investit multi bani in casa iar acum s au razgandit. Pot ... (vezi toată discuția)
Anulare act de vanzare cumparare cu uzufruct viager. clucian clucian Buna Ziua, Am cumparat de la o matusa un apartament cu act de vanzare cumparare, iar matusa si-a pastrat dreptul de uzufruct viager asupra imobilului. ... (vezi toată discuția)