avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Vreau sa reunt sa fiu asociat intr-o firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Vreau sa reunt sa fiu asociat intr-o firma

In 2008 m-am asociat cu cineva intr-o firma (asociati amandoi cu 50% si administratori). In 2009 iulie am depus o mentiune la registrul comertului de dizolvare (impreuna cu asociatul). Firma a avut cifra de afaceti 0.

Asociatul acum nu vrea sa mai continue procedura de dizolvare (ar mai fi de plata 200 - 300 lei la ONRC si niste acte de semnat) astfel incat eu sunt blocat cu firma respectiva.

In plus de la data depunerii mentiunii de dizolvare, firma apare cu 350 lei datorii la bugetul de stat si cu procedura de executare silita inceputa, desi la acel moment nu exista datorii catre nimeni.

Cum pot face sa scap de firma asta?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 21:35, 21 Iunie 2010
Sunt mai multe posibilitati: (1) sa platiti dvs. toate taxele la Oficiul Registrului Comertului (ORC) iar celalalt asociat doar sa semneze (inteleg ca nu vrea sa pastreze firma ci ca nu vrea sa plateasca dizolvarea ei) sau (2) daca nu vrea sa semneze nimic trebuie sa-l actionati in instanta si in urma hotararii judecatoresti in acest sens el devine asociat unic (o cale mult mai costisitoare).
Multumesc! El a motivat ca nu vrea sa continue procedura pentru a se acumula datorii pe firma astfel prejudiciandu-ma pe mine cand acestea vor trebui platite.

Care ar fi costurile si durata pentru varianta 2? Ma pot reprezenta singur?
Nu sunt in masura sa va raspund, nefiind implicat in astfel de actiuni. Insa, cel mai probabil, unul dintre consultanti va va raspunde sau adresati-va unui avocat.
Ori radiati societatea ori apelati la un lichidator ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma suspendata se redeschide automat? marfan marfan Buna ziua. Dupa ce expira cei 3 ani de suspendare a unui srl, ce se intampla? Firma se redeschide \\"de la sine\\"? Precizez ca in aceasta perioada ... (vezi toată discuția)
Lichidare societate dupa dizolvare cf. legii 359 am de formulat o actiune pentru initierea lichidarii in cazul unei societati dizolvate la initiativa registrului comertului, pentru nepreschimbarea ... (vezi toată discuția)
Srl radiat-se mai platesc datoriile? ContSters69724 ContSters69724 Speta. Un SRL infintat in 1992 este radiat in 2005 pe motiv nedepunere situatii financiare la ONRC. Firma avea de platit o amenda la ITM. Daca a fost radiata, ... (vezi toată discuția)