avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Avize de functionare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Avize de functionare

Buna ziua,
As vrea sa stiu,daca puteti sa ma ajutati cu detalii, referitor la cum trebuie sa procedez pentru obtinerea autorizatiilor de functionare unui firme cu un cod caen 4532 (comert cu piese auto). Nu stiu exact de la ce ministere trebuie sa iau autorizatii si nici cum trebuie sa procedez. Daca stiti voi link-uri cu documente necesare, proceduri samd va astept :)

Multumesc frumos pentru ajutor,
Gabriela
Cel mai recent răspuns: GABRIELA_22 , utilizator 09:37, 25 Iunie 2010
Daca nu vinzi uleiuri, solventi, vopsea, baterii auto sau ori ce alt produs care poate avea impact asupra mediului, cred ca nu ai nevoie de autorizare de la mediu.
Oricum ar fi bine sa te uiti pe site-l Ministerului Mediului. Au acolo Ordinul 1798/ 2007, care nu este actualizat cf. CAEN rev. 2, dar este in vigoare si precizeaza in anexa pentru ce activitati trebuie solicitat avizul de mediu si procedura.
Bafta
La mediu am vorbit si nu trebuie autorizatie de la ei. Dar stiti voi de la ce alte ministere? Sanatate, pompieri... La Registrul COmertului nu discuta nimeni despre asa ceva, nu tine de ei si gata :(
Multumesc
aveti o firma sau doriti sa infiintati una cu cod caen 4532?
Am deja si functionez in prezent. Dar nu cred ca sunt in perfecta legalitate cu declaratia de la Reg Com.
Multumesc
Autorizarea se acorda de Registru in baza declaratiei tale pe proprie raspundere model 2 sau 3, ca indeplinesti conditiile de functionare dpdv sanitar, sanitar -veterinar, protectia mediului si protectia muncii. Registrul elibereaza certificat constatator de autorizare a functionariiAceste declaratii(model 2 sau 3, ca si cea model 1) au ca temei legal legea 359/2004.
Dupa ce primesti autorizarea de a functiona , Registrul trimite declaratia ta in copie la autoritatile sanitare, sanitar- veterinare, protectia muncii si protectia mediului care isi vor trimite inspectorii sa constate ca indeplinesti conditiile de functionare asa cum ai declarat. Daca nu le indeplinesti, iti suspenda activitatea pana cand remediezi deficientele pe care ei le constata.
Bafta!

Alte discuții în legătură

Autorizarea functionarii pet-shop Carmen Tudorache Carmen Tudorache Buna ziua, Am inchiriat un spatiu comercial pentru a deschide un pet-shop, punct farmaceutic veterinar si cabinet veterinar si am aflat ca trebuie sa depun ... (vezi toată discuția)
Autorizatii de functionare necesare pentru urmatorul cod caen 4532 ContSters266201 ContSters266201 Buna ziua Am infiintat o intreprindere individuala platitoare de TVA ( 4532 Comert cu amanuntul de piese si accesorii pentru autovehicule ) Am un chios de ... (vezi toată discuția)
Obtinere avize si autorizatii pentru cod caen 2229 crysenc21 crysenc21 Buna seara, Am si eu o intrebare legata de functionarea unei societati comerciale care este la inceput de activitate. Astfel, ma intereseaza daca sunt ... (vezi toată discuția)