avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizarea functionarii pet-shop
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizarea functionarii pet-shop

Buna ziua,

Am inchiriat un spatiu comercial pentru a deschide un pet-shop, punct farmaceutic veterinar si cabinet veterinar si am aflat ca trebuie sa depun la Registrul Comertului o cerere si o declaratie pe proprie raspundere pentru autorizarea functionarii. Firma este infiintata, are toate actele si nu mai are alte puncte de lucru. Va rog, daca se poate sa imi spuneti ce acte trebuie sa depun la Registrul Comertului pentru aceasta autorizare? Stiti cumva si cat dureaza pana la eliberarea ei?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Tudorache , utilizator 18:28, 19 Noiembrie 2009
Declaratia pe proprie raspundere se intocmeste in baza Legii 359/2004.
Pe site-ul ORC, gasiti acest formular. Sunt 3 modele de declaratie.
Model 1, cand nu desfasurati activitate in spatiul pe care il aveti ca pct de lucru sau sediu , model 2 cand desfasurati activitate si doriti autorizarea pentru anumite activitati sau pentru toate din ob. de activitate si model 3 cand solicitati modificarea declaratiei 2.
Prin declaratia pe proprie raspundere model 2 sau 3, declarati ca indepliniti conditiile cerute de lege dpdv , sanitar, sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor, protectia mediului, protectia muncii.
in baza acestei declaratii , judecatorul delegat autorizeaza functionarea pentru activitatile solicitate.
Declaratia dvs. , in copie va fi trimisa Directiei de sanatate publica,D. Sanitar Veterinare si pentru Siguranta alimentelor , la Protectia mediului, la ITM.
Aceste autoritati, prin reprezentatii, lor vor verifica daca indepliniti conditiile cerute de lege pentru functionarea pet-shop.
Daca nu le indepliniti vor suspenda activitatea pana la indeplinirea lor.
Bafta!
Multumesc frumos pentru ajutor!
Acum am inteles despre ce e vorba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatii necesare functionare pet shop ana.camelia ana.camelia Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, care sunt autorizatiile necesare functionarii unui lant de pet shop-uri? Multumesc. (vezi toată discuția)
Buna seara, doresc sa imi deschid un petshop , ma intereseaza ... magda.andreea@yahoo.com magda.andreea@yahoo.com Buna seara, doresc sa imi deschid un petshop , ma intereseaza ce autorizatii imi trebuie si de asemenea as dori sa vand si pipete pentru deparazitare si ... (vezi toată discuția)
Avize de functionare GABRIELA_22 GABRIELA_22 Buna ziua, As vrea sa stiu,daca puteti sa ma ajutati cu detalii, referitor la cum trebuie sa procedez pentru obtinerea autorizatiilor de functionare unui ... (vezi toată discuția)