avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Obtinere avize si autorizatii pentru cod caen 2229
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Obtinere avize si autorizatii pentru cod caen 2229

Buna seara,

Am si eu o intrebare legata de functionarea unei societati comerciale care este la inceput de activitate.

Astfel, ma intereseaza daca sunt necesare alte avize si autorizatii de la Primarie, mediu, ITM, pompieri sau autorizatie sanitara - pentru desfasurarea activitatii prevazuta in codul CAEN la nr. 2229 - fabricarea articolelor din material plastic.

Mentionez ca am depus la Registrul Comertului - cererea de deschidere a punctului de lucru si declaratia pe proprie raspundere ca activitatea prevazuta de codul caen 2229 se desfasoara la punctul de lucru.

Astfel, intrebarea mea, este daca mai am nevoie si de alte avize/autorizatii pentru inceperea activitatii, sau in urma acestei declaratii de la Registru, respectivele institutii vor efectua un control? Daca da unde este specificat acest lucru?

In cazul in care nu sunt necesare alte avize/autorizatii, pot incepe activitatea, respectiv fabricarea articolelor din plastic?

Va multumesc si astept raspunsurile dvs.,




Cel mai recent răspuns: crysenc21 , utilizator 15:39, 31 Octombrie 2012
In mod cert aveti nevoie de autorizatie de mediu pt codul 2229.
daca sunteti "din zona mea" :D va pot ajuta. daca sunteti mai de departe, fac tot posibilul sa va dau cateva linii de ghidare macar....imi puteti trimite detalii in privat, conteaza mult capacitatea de productie si ce anume fabricati.

nu ma bag in alte domenii pt restul de autorizatii.....:)
Va multumesc pentru raspuns, si totodata mentionez ca am verificat in Anexa 1 din Procedura de emitere a autorizaţiei de mediu din Ordinul MMDD nr. 1798 din 19.09.2007 pentru aprobarea Procedurii de emitere a autorizaţiei de mediu - faptul ca pentru acest cod CAEN 2229 - nu este nevoie de autorizatie de mediu.

Mai imi puteti spune ceva sau este suficient?


Mai are altcineva alte idei, sau cum este in practica - raportat la ITM sau avize de la pompieri,

Va multumesc,
Ord. 1798/ 2007 are codurile CAEN cf rev 1.
D-voastra aveti cod CAEN cf, rev 2.
Trebuie sa cautati in corespondenta dintre coduri si sa verificati vechiul cod, in cazul d-voastra 2524 - Fabricarea altor produse din material plastic. Acesta se autorizeaza.
Va multumesc,

Aspectul acesta nu il verificasem - corespondenta cu Codul Caen REV 2.....
Imi poate spune cineva de la ce institutii se poate obtine avizul sanitar si avizul sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor?

Sau daca aceste avize sunt necesare pentru desfasurarea activitatii prevazuta de Cod CAEN 2229?

Fara aceste avize - dupa ce se face declaratia la registrul comertului - ca sunt indeplinite conditiile - se poate incepe activitatea - sau se pot obtine pe parcurs aceste avize?

Va multumesc,
Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2012
crysenc21, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatii necesare MonicaOancea MonicaOancea Dorim sa ne largim obiectul de activitate al companiei cu urmatoarele coduri CAEN: 1610, 4611, 4613, 4671, 4799, 4621, 4672, 4690. Stie cineva de ce fel de ... (vezi toată discuția)
Avize de functionare GABRIELA_22 GABRIELA_22 Buna ziua, As vrea sa stiu,daca puteti sa ma ajutati cu detalii, referitor la cum trebuie sa procedez pentru obtinerea autorizatiilor de functionare unui ... (vezi toată discuția)
Avize si/sau autorizatii srl RoxanaSS RoxanaSS Buna ziua, Am o firma nou infiintata al carui cod CAEN este 1089 - Fabricarea altor produse alimentare - mai exact face gheata alimentara. Ca sa pot da ... (vezi toată discuția)