avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copii inscrisi in pasaportul mamei - calatoria ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copii inscrisi in pasaportul mamei - calatoria acestora in tara cu alta persoana

Cum poate o mama sa-si trimita copiii in romania cu alta peroana (sora) avand in vedere caci, copiii sunt iclushi in pasaportul mamei.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Cutean , Consilier juridic 11:35, 7 Iunie 2007
Mai precizez faptul k ea e divortata ,decizia de custodie fiind in favoarea ei.Asadar mai are nevoie si de o procura din partea tatalui.
Luati legatura cu ambasada sau consulatul Romaniei din tara in care va aflati.In principiu , procura si din partea mamei si pasapoarte noi pentru copii.Insa de la caz, la caz, pot fi cerute documente suplimentare. Documentele trebuie sa fie traduse si autentificate in ambele limbi . Sa prevedeti in ambele procuri si a dvs, si a tatalui lor si situatia intoarcerii lor nu numai plecarea.Si ce se intampla cu copiii in Romania.
Copiii vin doar in vacantza inRomania mama lor fiind stabilita in Spania.
Da, vin in vacanta, dar trebuie sa stea cu cineva, sa-i ingrijeasca cineva, etc. Spuneam ca si asta trebuie sa treaca in procura. Daca nu prevede si intoarcerea in procurile initiale, pe aeroport s-ar putea sa aiba surpriza sa nu-i mai lase sa iasa din tara. Si daca procura nu e si in romana , la fel. Deci sa ia legatura cu consulatul sau ambasada. Documentele bine redactate de la inceput o vor scuti de neplaceri ulterioare.
Multumesc mult pentru lamurire!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din tara cu un copil cristinaciobanu2013 cristinaciobanu2013 as putea sa ies din tara baietelul meu de 7 luni ? mentionez ca sotul meu lucreaza in Spania si nu poate sa plece de la servici pentru a veni sa facem pasaport ... (vezi toată discuția)
Procura copil minor Corinas Corinas Buna ziua, Sunt divortata si am un baiat minor in varsta de 16 ani si as vrea sa ies cu el din tara. Tatal lui locuieste in Spania...va rog sa-mi spuneti de ... (vezi toată discuția)
Obtinere ci cand nu esti in tara Milea Alexandru Milea Alexandru am niste prieteni care sunt in Spania. Prietena noastra are o fata care a venit dupa ea in Spania cand nu avea 14 ani deci nu avea CI. Prietena noastra este ... (vezi toată discuția)