avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita lg. 10/2001
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita lg. 10/2001

Am obtinut o hot.jud. definitiva in baza legii 10/2001, investita cu (magica) formula executorie. Bineinteles ca primaria refuza sa o onoreze. Problema e ca nici un executor judecatoresc din circumscriptie nu accepta sa execute silit primaria. Cum procedez?

Mutumesc.

Dragos
Cel mai recent răspuns: matei sorin , utilizator 12:41, 22 Iunie 2010
In conditiile in care nici un executor nu doreste sa incheie cu dvs un contract de executare silita atunci adresati-va cu o plangere catre camera executorilor de pe langa Curtea de Apel din raza unde se afla Primaria debitoare a obligatiilor si la UNEJ. De asemenea, puteti promova si o plangere penala pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si neexecutarea hotararilor judecatoresti.
Multumesc. Speram sa nu fiu nevoit sa recurg la asemenea actiuni ... mi se pare ca legea in Romania e special facuta pentru a favoriza si incuraja abuzul birocratic!
In primul rand ar fi trebuit sa stim care ar fi obiectul executarii silite al acestei hotarari in baza legii 10/2001.
Formulati o cerere de executare silita si inregistrati-o la un birou de executor judecatoresc.
In cazul in care veti primi un refuz din partea executorului judecatoresc, atacati in instanta refuzul. Instanta va obliga executorul judecatoresc sa va inregistreze cererea si sa treca la executarea obligatiilor ce rezida din titlul executoriu.
Nu va ocupati timpul cu plangeri pe la diferite foruri cu atat mai mult cu plangeri penale care se pot intoarce impotriva dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz executare silita ContSters279974 ContSters279974 Un executor judecatoresc poate sa refuze sa imi continue executarea silita? Si in ce conditii? Va multumesc anticipat pt raspuns (vezi toată discuția)
Executare silita i.dreghici i.dreghici Va rog sfatuiti-ma in urmatoarea problema: am castgat un proces si am ajuns sa la executarea silita - la prima licitatie nu s-a prezentat nimeni iar la a doua ... (vezi toată discuția)
Hotarari executorii mb_mihaela mb_mihaela Buna seara! Sunt interesata sa imi explicati de ce o decizie care nu a fost atacata cu recurs nu poate deveni executorie? Am citit acum cateva zile ,cum ca ... (vezi toată discuția)