Buna ziua .
As dori sa stiu daca pot intra in somaj dupa concediu fara plata ?
Am terminat CIC in luna mai si am fost sfatuita de la locul de munca sa intru in concediu fara plata 2 luni pana imi gasesc ceva de facut , acum imi spun sa mai astept 2 luni pana ma primesc inapoi .As vrea totusi sa intru in somaj pana atunci pentru a nu avea surpiza sa nu ma reangajeze si sa raman fara nimic. Mai beneficiez de somaj daca am avut concediul fara plata ? Multumesc .
1. Dupa CCC pana la 2 ani angajatorul era obligat sa va reprimeasca la serviciu, prin incetarea suspendarii CIM.
2. Dupa aceea putea sa va concedieze din motive neimputabile dvs. si ati fi beneficiat de somaj.
3. Luati legatura cu ITM sa verifice daca angajatorul a respectat legea sau nu si s-ar putea sa va ajute in rezolvarea problemei.
Multumesc ptr raspuns . Intrebarea mea este daca dupa cele doua luni de concediu fara plata , in cazul in care ne intelegem sa ma dea afara mai beneficiez de somaj . Si mai am o intrebare ma pot baga in somaj tehnic pana imi gasesc altceva de facut , este legal ?
1. Nu degeaba v-am recomandat sa luati legatura cu ITM.
2. Perioada de CCC pana la 2 ani nu este perioada de cotizare pentru somaj. pentru a beneficia de indemnizatia de somaj trebuie sa aveti 12 luni de cotizare la somaj iar in cazul dvs. seiau in calcul lunile de dupa CCC si secompleteaza(pana la 12luni) cu luni de dinainte de CCC.
3. Ori la dvs., dupa CCC aveti CFP care nu inseamna cotizare la somaj. Deci nu veti beneficia de indemnizatie de somaj.
4. "Somajul temnic" inseamna altceva: veti primi de la angajator 75% din salariu.