avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de invaliditate

voi fi in curand pensionat pe caz de boala; in sensul acesta, as dori sa stiu cum imi va fi influentata pensia de masurile de austeritate ale guvernului
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:18, 25 Iunie 2010
Incepand cu luna iulie, cuantumul pensiei va fi determinat in functie de o valoare a punctului de pensie de 622,9 lei si, intr-un interval de trei ani de la data intrarii in vigoare a legii, vor fi verificate toate incadrarile in grad de invaliditate a pensionarilor de invaliditate aflati in evidenta. Deci, vor fi verificate toate deciziile emise de comisiile de expertiza medicala.

Ultima modificare: Luni, 21 Iunie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
multumesc!
voiam sa stiu daca va fi redusa cu 15% si pensia de invaliditate
Art. X – (1) Începând cu drepturile lunii iunie, cuantumul brut al pensiilor cuvenite sau aflate în plată, se diminuează cu 15%.
(2) La determinarea cuantumului brut al pensiilor ce vor fi stabilite sau acordate
începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, valoarea punctului de pensie utilizată este de 622,9 lei.

Acesta este art. X din proiectul de lege. Alineatul 1 este cel putin defectuos si, daca legea va ramane in aceasta forma, va putea fi contestata cu usurinta si cu rezultate pozitive.

Nu se va reduce cu 15% cuantumul pensiilor, ci valoarea punctului de pensie. Reducerea valorii punctului de pensie afecteaza toate categoriile de pensie.
dupa ce ca m-am pricopsit cu o boala care ma va pensiona, voi mai avea si un punct de pensie mai mic?
nu este o discriminare ?
asta inseamna ca eu voi fi oricum penalizat cu 15% permanent ?
Curtea Constitutionala a hotarat, astazi, ca nu se mai reduce punctul de pensie. Este neconstitutional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie mucuta gheorghe mucuta gheorghe Va rog lamuriti-ma cum se calculeaza pensia incepand cu 1 iunie?Urmeaza sa depun dosarul de pensionare pt.limita de varsta ,incepand cu 1 aug.2010 .In urma ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii in perioada 03.07.2010-31.12.2010 liviu2006 liviu2006 Buna ziua! Daca la data de 04.08.2010 , am fost pensionat pe caz de boala , pensie de invaliditate , data la care era Leg.118/2010 , care nu prevedea ... (vezi toată discuția)
Variante de pensionare linualin linualin Va supun atentiei urmatorul caz: Socrul meu implineste 60 de ani in luna martie 2010, cand doreste sa iasa la pensie din cauza serviciului mult prea ... (vezi toată discuția)