avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cine poate sa ma ajute cu o cerere tip pt diminuarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cine poate sa ma ajute cu o cerere tip pt diminuarea pensiei alimentare

Buna ma numesc Angela si am u baietel din casatoria anteriopara,prin lege ia sa incredintat tatalui minorul in custodie,eu platesc o pensie alimentara de 25%din venitul meu.Anul trecut mam re casatorit iar acuma am un baietel in varsta de 3 luni jumate si sun in indemnizatie din 23 aprilie si vreau sa stiu cum pot sa procedez pentru a putea face o CERERE pentru micsorarea pensiei alimentare.
.....indemnizatia mea este de 600 lei
Va rog daca cineva poate sa ma ajute cu un raspuns?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: iuliana30 , utilizator 19:36, 30 August 2010
Nu stiu daca suntem noi in masura sa ne pronuntam....in ce priveste modele de cereri, gasiti pe google cate vreti.:D
av.corduneanu.daniel a scris:

Chiar daca am mai trimis un raspuns s-ar parea ca apare pe forul numai ce se vrea.Nu cred ca sunteti in masura( r.gabi ) sa va pronuntati asupra unei chestiuni ce apartine doar instantei de fond sa aprecieze daca cererea este intemeiata sau nu.Cat priveste moralitatea este clar ca user-ul a lipsit de la ore.As ruga colegii intr-un spirit de solidaritate sa nu mai raspunda si sa nu mai dea sfaturi in cazuri ca si speta de fata.Va multumesc anticipat.

Daca veti citi mai cu atentie, veti vedea ca am zis ca este indreptatita/indrituita sa formuleze o astfel de cerere,nu ma pronuntam pe legalitatea si temeinicia cererii.
Nu ma pot subroga unei instante de judecata.
Nu am inteles rugamintea dvs la ce fel de solidaritate se referea,cand am raspuns unei intrebari puse de un user.
Este posibil sa aparati cumva cealalta parte ?
Cererea se timbreaza cu 6 lei taxa de timbru judiciar si 0,30 lei timbre judiciare.
Reducerea pensiei nu o solicita la 16.5%, ci solicita reducerea la cuantumul legal. Acesta este atributul instantei care va calcula suma rezultata prin aplicarea coeficientului de 1/6 din media veniturilor nete pe ultimele 6 luni ale reclamantei ca pensie de intretinere datorata primului copil, raportat la faptul ca, intre timp, debitoarea obligatiei mai are in intretinere un copil, conform actelor doveditoare. ;)
Este o insinuare care nu isi are rostul in acest forum.Solidaritatea se referea daca nu ati inteles la apararea drepturilor copiilor care nu au nici o vina ca au ajuns pe lume si in consecinta refuzul de a da raspunsuri la subiecte de acest gen.Cu riscul de a ma repeta indrituirea/indreptatirea o va hotara instanta si nu d-voastra.
av.corduneanu.daniel a scris:

Este o insinuare care nu isi are rostul in acest forum.Solidaritatea se referea daca nu ati inteles la apararea drepturilor copiilor care nu au nici o vina ca au ajuns pe lume si in consecinta refuzul de a da raspunsuri la subiecte de acest gen.Cu riscul de a ma repeta indrituirea/indreptatirea o va hotara instanta si nu d-voastra.

Imi cer scuze,daca la aceasta se referea dar...
Dreptul la petitie este garantat prin Constitutie si la aceasta ma refeream ca si la existenta unor motive formale,rezultate din postarea user-ului
Restul se va pronunta instanta...

Alte discuții în legătură

Probleme cu fosta nevasta cherestes valentin cherestes valentin Am divortat de 6ani.In prezent sint casatorit, am un copil ,platesc pensie alimentara 25% pentru primul copil.Intrebarea mea este daca pot sa platesc mai putin ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara razvan993 razvan993 buna ziua daca ma poate ajuta cineva cu un raspun,am 2 copii unul il am in afara casatoriei pt care platesc pensia alimentara minim pe economie pt ca nu lucrz ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara raluca81 raluca81 Buna ziua ! Ce se intampla in cazul in care sotul meu plateste pensie alimentara copilului din prima casatorie , iar peste o luna urmeaza sa se nasca copilul ... (vezi toată discuția)