avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contractul de donatie- intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contractul de donatie- intretinere

Am prin contract de intretinere un apartament lasat de parintii mei, eu mai avand o sora, tatal meu a decedat iar mama este bolnava de alzhaimer cu pensie si locuieste cu sora...va rog sa-mi spuneti daca eu pot vinde apartamentul si in ce conditii ?
Va multumesc !!!
Va multumesc pt raspuns, dar cred ca nu s-a inteles...nu o las pe mama "fara acoperis deasupra capului"...dansa locuieste in casa ei cu sora mea, casa pe care i-a vadut-o din timp ce traia si tata....nu sunt asa hain cum par....oricum multimesc!!!!
Vindeti linistit. Daca va achitati de obligatia de intretinere asa cum a fost ea stipulata in contract, nimeni nu va putea cere desfiintarea contractelor, nici a celui de intretinere, nici a celui ulterior. Ramane de vazut doar un aspect: mama nu are cumva un drept de uzufruct stabilit prin contract?

stimate utilizator, nu cred ca ati inteles menirea acestui site, sfaturile sint pertinente si la obiect. din partea tuturor consultantilor, numai ca, neavind toate actele la indemina marea majoritate a sfaturilor sint date teoretic. legal dar teoretic neavind cunostinta de fiecare particularitate in parte asa cum este si cazul dv. teoretic puteti vinde imobilul asupra caruia aveti un drept de proprietate atita timp cit acordati ingrijirea parintelui dv. faptul ca acesta locuieste la sora dv. nu va impiedica sa instrainati imobilul si nici aceasta instrainare sa va impiedice sa-i acordati ingrijirea care o datorati. daca instrainati imobilul sau nu depinde de dv atita timp cit va indepliniti obligatiile asumate prin contractul de intretinere.
Ultimele doua raspunsuri m-au edificat, cu scuze daca am fost mai "artagos", va multumesc mult !!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Tatiana44 Tatiana44 Buna ziua, Sunt interesata sa aflu ce trebuie sa fac in urmatoarea situatie: sunt singura mostenitoare a mamei mele-tatal a decedat 15 ani in urma, si nu s-a ... (vezi toată discuția)
Curatela balabanconstanta@yahoo.com balabanconstanta@yahoo.com am un contract de intretinere cu o doamna acum are 94 ani si cu habitatie viagera pt ea si fiica ei cu schizofrenie paranoida, grad II. Pot sa obtin dreptul de ... (vezi toată discuția)
Cum vand daca exista contract de intretinere lauraconstantinescu lauraconstantinescu BUna ziua, Parintii mei au semnat cu noi, copii (2 fete) un contract de intretinere cu habitatie viagera, in urma cu 4 ani, pentru un apartament situat in ... (vezi toată discuția)