avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua,
Sunt interesata sa aflu ce trebuie sa fac in urmatoarea situatie: sunt singura mostenitoare a mamei mele-tatal a decedat 15 ani in urma, si nu s-a deschis succesiune-ea are acum 90 de ani si este bolnava cu Alzhaimer si dementia,nu mai stie absolut nimic -este in ingrijirea mea, nu primeste nici un ajutor.Ea are casa si teren -linga Bucuresti-pe care eu nu le mai pot intretine.
Exista vreo forma prin care pot vinde aceste proprietati?
Poate primi vreun ajutor de boala?(mentionez ca are pensie de urmas de 400 lei)
Multumesc anticipat.
Tatiana
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 07:12, 22 Ianuarie 2009
Pentru a vinde aceste proprietati trebuie sa faceti iesirea din indiviziune de pe urma tatlui, fie sa cedati in favoarea amei tot si sa gasiti un cumparator care pe linga pret sa se ocupe si de ingrijirea acesteia care va avea un drept de uzufruct viager in imobilul instrainat, foe sa vindeti sub aceasta conditie numai cota parte a mamei care este de 5/8 din bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de donatie- intretinere ContSters154241 ContSters154241 Am prin contract de intretinere un apartament lasat de parintii mei, eu mai avand o sora, tatal meu a decedat iar mama este bolnava de alzhaimer cu pensie si ... (vezi toată discuția)
Teren si casa in indiviziune si proprietar cu dementa Alina07 Alina07 Buna ziua, Exista urmatoarea situatie: Mama cu 2 fiice si un fiu detin in proprietate un imobil, teren + casa batraneasca, fiecare cu cota de ... (vezi toată discuția)
Care este dreptul meu julia_30 julia_30 Buna ziua, as dori sa stiu si eu ce drepturi detin (in ce procentaj)asupra unui apartament cumparat prin contract de vanzare -cumparare impreuna cu mama mea. ... (vezi toată discuția)