avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CERTIFICT CALITATE DE MOSTENITOR -Stie cineva cit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CERTIFICT CALITATE DE MOSTENITOR -Stie cineva cit costa ?

Intrbare ?
STIE CINEVA CIT COSTA ?
UN CERTIFICAT CALITATE MOSTENITOR - Nu succesiune
Va rog spuneti-mi
Cel mai recent răspuns: ania01 , utilizator 07:08, 23 Iunie 2010
Notarii nu prea mai fac certificate de calitate de mostenitor!
Am intrebat eu (acum un an) la mai multe notariate si mi s-a spus ca nu costa decat 19 lei, dar are dreptate doamna avocat, deoarece toti notarii au incercat sa ma convinga sa fac totusi succesiunea, in ideea ca "tot trebuie s-o fac". De ce ? Trebuie aceleasi acte si tot atata "munca ", dar onorariul lor este foarte mic.
se ia cam 50-60 de lei pentru fiecare mostenitor.
certificate de calitate de mostenitor se intocmesc la fel ca oriece fel de act notarial, la cerere. este adevarat ca notarul sugereaza sa se aduca si bunuri la masa succesorala, dar sunt situatii cand este nevoie de certificate de calitate de mostenitor pentru ca ori nu sunt bunuri pentru care sa aiba mostenitorii acte, ori le trebuie in instanta - - situatiile sunt diverse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire.pentru procesiunea de dezbatere a mostenirii,de la parinti,nou ... Michelle's Michelle's Pentru procesiunea de dezbatere a mostenirii,de la parinti,noi fratii,trebuie sa platim obligatoriu vreo taxa la notar?este legal,sau este la mana notarului sa ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune-neintelegeri intre mostenitori mariancristielena mariancristielena dezbaterea succesiunii,cand sunt doi mostenitori,si unul dintre ei nu este de acord cu inceperea succesiunii,si impartirea 50%- 50%,care este pasul de ... (vezi toată discuția)
Mostenire - obtinere certificat de (calitate de) mostenitor cmnop cmnop Buna ziua.Am o nelamurire;ce este certificatul de mostenitor si ce este certificatul de calitate de mostenitor?Cum se pot obtine acestea,mai exact pe baza ... (vezi toată discuția)