avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... primaria a instrainat terenul, in loc sa elibereze ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

primaria a instrainat terenul, in loc sa elibereze titlul de proprietate

In anul 1991 dupa aparitia legi fondului funciar,leg.18/1991 ,in urma unei cereri de retrocedare si validata de comisia judeteana s-a emis o adeverinta provizorie,urmand a se elibera titlul de propietate.Acest lucru nu s-a mai intimplat pentru ca terenul folosit ca gradina de tatal meu pana in 1997 a fost dat la "schimb"de primaria locala .De atunci am incercat a dovedi ilegalitate acestora pe la toate institutiile cu atributi in acest sens.Fara nici`un rezultat favorabil.In motivarea acestui "schimb"de`a lungul anilor aceasta primarie a folosit multe" tehnici" care lasa mult de dorit,atat pentru cei care le`au folosit cat si pe cei care au decis (judecatorie,procuratura,prefectura avocatul poporului etc.)legalitate acestui abuz.Dar ultima depaseste orice scenariu,prin inscrisuri remise atat noua cat si institutilor mai sus numite ,se incearca acreditarea ideii ca in 2004 a revendicat acest teren adevarati propietari care din "generozitate" l`au cedat consilului local???????
In ideea ca am fost explicit am o mare rugaminte in acest forum:SPUNETIMI FRATIILOR SI MIE SUNT EU MAI GREU DE CAP SAU CONSIILILE LOCALE SUNT STAT IN STAT ,SI INSTITUTIILE CARE "ARBITREAZA" IN MECIUL CETATEAN-CONSILIUL LOCAL SUNT IN SERVICIUL ACESTORA PENTRU A AJUTA LA ILEGALITATIILE LOR AVAND CA TEL FINAL :CASTIGURI MATERIALE CAT MAI MARI PRIN ORICE METODA:D
Cel mai recent răspuns: hellenburgous , utilizator 01:21, 9 Iunie 2007
Aveti terenul in Stefanesti sau Snagov :D ? In aceste localitati e o practica des intalnita. Da , se intampla in Romania,orice e posibil.Ce-a stabilit instanta?
In primul rand-MULTUMESC pentru raspuns.Terenul se afla in Calimanesti jud.Valcea si "filmariile"au fost facute incepand de la :tribunal, judecatorie,procuratura de pe langa acestea,prefectura Valcea cu continuoare curte de apel Pitesti si cu "infringere"totala la avocatul poporului,agentia nationala pentru retrocedarea propietati si ceva ministere -Bucuresti.Eu unul cred ca de fapt legea 18/1991 a fost adoptata pentru alesi locali +clientela lor,care este tot din sectorul bugetar,si spun astea vazand vilutele aparute pe la noi.

Off..uitasem :propietarii acestor "modeste"cladiri sunt din administratie, interne si cativa justitie si au domiciliul nou pe la noi!!!!!!!
Cu placere. Dar, ce ati cerut si ce a stabilit instanta? Ati primit un teren la schimb sau nu? Aici intervine urmatoarea problema:
Vreti sa obtineti dreptate si pedepsirea abuzului ?:(( sau vreti sa obtineti terenul? E greu sa te lupti singur impotriva sistemului deci, incercati cu solutiile pe care le ofera el. Astept detalii.

Cu placere. Dar, ce ati cerut si ce a stabilit instanta? Ati primit un teren la schimb sau nu? Aici intervine urmatoarea problema:
Vreti sa obtineti dreptate si pedepsirea abuzului ?:(( sau vreti sa obtineti terenul? E greu sa te lupti singur impotriva sistemului deci, incercati cu solutiile pe care le ofera el. Astept detalii.

Nu am primit nimic,daca pana acuma se recunostea ca am avea dreptul pentru retrocedare dupa ultima "regizare"a consiliului local din Calimanesti tatal meu este ,in conformitate cu un raspuns al acestei instituti RENEGAT,DEZMOSTENIT:D(aici nu stiu care ar fi termenul)-nu se regaseste trecut in evidenta din registru agricol.Regret ca nu am cum sa prezint pentru edificare inscrisuri de la aceasta primarie,in care eu am certitudinea ,ca cel putin 3(trei)functionarii sunt CRONICI in :legalitate,coruptie,incoerenta si naravuri de tip om preistoric.Si ca sa fie si mai si acestia sunt :primarul,vicele si secretarul .As indrazni ,sa te intreb ceva: sa ni se traga astea cumva ca pe la noi a aparut MIORITA?
si trebuie doar sa ne resemnam??pentru ca solutiile de care vb. eu sincer nu le vad.Sau ar mai fi ceva,sa stam cu acestia ceva 50 de ani si apoi sa schimbam cu ceva "verisori"de`ai lor!!!

Inca o data iti multumesc
Da, suntem un popor horror.Cultivam Miorita si Baltagul si stirile ProTv de la ora 5. Dupa parerea mea , viata in Romania este ca o jungla .Ori esti vanator ori esti vanat.Odata ce faci alegerea sunt mai usor de suportat consecintele. Inteleg ca v-ati resemnat cu terenul si ati ramas cu gustul amar.

Alte discuții în legătură

Primaria tergiverseaza emiterea unei solutii de retrocedare - legea 247/2005 Balaurul Balaurul * Nu este prima data cind autoritatile Administrative nu raspund cererilor inaintate de catre tatal meu spre Prefectura PH sau catre Primaria Cerasu - jud. PH. ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire viragvari viragvari Fratii tatalui meu au renuntat la mostenire fapt dovedit cu certificat de mostenitor conform caruia ei sunt straini de mostenire . Dupa catva ani buni au cerut ... (vezi toată discuția)
Retrocedare ContSters156226 ContSters156226 buna ziua ,in anul 1991 unchiul meu a facut cerere pentru retrocedarea terenului tatalui sau in suprafata de 19.50 ha teren agricol,a demonstrat cu martori in ... (vezi toată discuția)