avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna seara! In cazul unui divort, dupa 15 ani de casatorie in timpul caruia sotii au achizitionat un apartament cu trei camere, cum se face partajul? Mentionez ca sotia are 2 copii majori dintr-o casatorie anterioara (tatal copiilor nu este actualul sot). Copiii au vre-un drept in acest partaj? Unul dintre copii a fost infiat de actualul sot. E posibil ca sotul sa vinda jumatatea lui de apartament fara a cere permisiunea sotiei? Va multumesc mult pentru raspuns!!!
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 23:36, 21 Iunie 2010
Partajul se face intre soti... copiii nu au nici un rol , nici un drept. Bunurile sunt bunuri comune ale sotilor si nu ale copiilor.
Pana nu se face partajul, nici unul dintre soti nu va putea vinde apartamentul fara acordul celuilalt.
Daca nu s-a facut partajul de unde stie unul din fostii soti ca are jumatate de apartament si nu mai mult sau mai putin pentru a vinde copilului?!!?!?
Partajul se poate face infelul urmator:
1. unul din soti va lua in proprietate apartamentul si il va despagubi pe celalalt cu o suma de bani ce reprezinta 1/2 din valoarea acestuai.
2. pot vinde apartamentul si vor imparti cate 1/2 suma obtinuta in urma vanzarii.
3. se vor judeca in instanta si in situatia in care niciunul nu va dori atribuirea apartamentului sau niciunul nu va avea posibilitatea sa-i plateasca celuilat sulta, apartamentul va fi vandut prin licitatie prin intermediul executorului judecatoresc.
Copiii nu au nici un drept asupra apartamentului atata timp cat parintii acestora traiesc, indiferent daca sunt copiii lor naturali sau infiati.
Unul din soti poata sa vanda cota indiviza de 1/2 din apartament oricarei persoane dupa stabilirea acestei cotei si iesirea dins indiviziune de catre instanta de judecata sau printr-un partaj voluntar la notariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj aurelaurelaurel aurelaurelaurel daca sotia moare si avem 2 copii impreuna si doi copii ai iei din alta casatorie cum se imparte averea....si daca e obligatoriu ca partajul sa se faca atit ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune.... floryflori33 floryflori33 se poate sa ma ajutati cu un raspuns:fratele meu a divortat in 2010,nefacind si partajul ...mentionez ca din aceasta casatorie au rezultat 2copii.in urma ... (vezi toată discuția)
Partaj facut dupa citiva ani dupa divort wsimona wsimona Doresc sa imi ajut o prietena. A divortat acum 5 ani insa din lipsa de mijloace finanaciare nu a facut si partajul , in speta un apartament. Familia are si 5 ... (vezi toată discuția)