avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Un mic ajutor daca se poate .
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Un mic ajutor daca se poate .

Ma pregatesc pentru licenta iar examenul consta in intrebari tip grila. Am 300 de intrebari dar la 5 nu am reusit sa le rezolv .


1. Cand pedeapsa inchisorii poate fi inlocuita cu inchisoarea?

a. cand condamnatul a savarsit o alta infractiune intetionata.
b. Daca condamn. Se sustrage cu rea credinta de la executarea amenzii
c. Daca condamn. Nu are posibilitati de plata.
d. Daca condamn . a fost ulterior arestat .

2. Instanta poate dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei sub suprabeghere in cazul unei pedepse rezultante de 3 ani decurgand din contopireaa 3 pedepse pentru 3 infractiuni concurente savarsite in anul 2005, daca anterior in anul 2004 aceste mai suferise o condamnare de un 1 an inchisoare pentru infractiunea de ucidere din culpa ?

A. Nu
B. Da, daca apreciaza ca pronuntarea condamnarii constituie un avertisment pentru condamnat si ca acesta nu va mai savarsi infractiuni chiar si fara executarea pedepsei
C. Poate, dar numai daca se retin circumstante atenuante
D. Poate, dar numai daca condamnatul a acoperit integral prejudicial.


3. Ce reprezinta din punct de vedere al naturii juridice denuntarea de catre mituitor a faptei mai inante ca organul de urmarire sa fi fost sesizat.

A. o cauza speciala de nepedepsire
B. o cauza care inlatura caracterul penal al faptei
C. o cauza de reducere a pedepsai
D. o cauza generala de nepedepsire

(Eu am zis ca e varianta B deoarece la varianta D e vorba de legea ferenda desi nu am gasit prea multe informatii despre aceasta lege )


4.Cand cel condamnat la o pedeapsa de 8 ani inchisoare pentru o infractiune intetionata poate fi eliberat conditionat ?

A. dupa ce a executat fractia din pedeapsa prevazuta de lege
B. dupa ce comisia de propuneri a analizat indeplinirea tutror conditiilor
C. dupa ce a executat partea din pedeapsa aratata de lege , a fost staruitor in munca, disciplinat si a dat dovazi temeice de indreptare, tinandu-se seama si de antecendentele sale penale.
D. In cazul in care este recidivist, numai dupa executarea integrala a pedepsei.


(Eu am zis ca e varianta C. dar fiind vorba de o infractiune facuta cu intentie nu stiu daca eliberare conditionata e valabila . La infratiunea facuta cu intentie inculpatul a prevuzut rezultatul si a urmarit rezultatul , a fost constiient de tot.)


5.Care e momentul in raport cu care se aplica beneficial amnistei in cazul savarsirii unei infractiuni continuate?

A. momentul consumari infract.
B. Data comiteri ultemei actiuni sau inactiuni
C. Momentul producerii rezultatului
D. Data ramanerii definitive a unei hotarari de condamnare

( Eu am pus varianta B. dar nu sunt sigura)


Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Elena2k , utilizator 16:35, 29 Iulie 2007
1. vezi art. 18 ind. 1 alin. 2
2. vezi art.33 lit. a)
3. complicitatea si instigarea sunt sigure. Ramane problema cu autoratul sau coautoratul. Doctrina nu e unitara. Prin excludere poti afla cum gandesc cei care au facut grila.
4. vezi art. 211
5. vezi art. 239
6. nu e sigur C). te las sa reconsideri.
totusi daca asa vezi tu lucrurile....sper sa nu lucrezi in direct cu criminali....poate gasesti un post bine platit citind contracte.....departe de penal...totusi parerea mea....cea mai frumoasa parte a dreptului este in instanta......cu interpretari si argumente.....


Depinde cat de proletar esti / te simti:)).. Eu nu apar pe nimeni, cel mult protejez niste interese legitime .. iar debt recovery se refera mai ales la clienti nu la angajati:D


ei lasa-ma ! pai cine te-a pus sa protezezi asa niste interese ... cica legitime ? sau faci munca gratis ... nu de alta dar poate faci si ceva munca voluntara pt. mine ... :))

PS: stiu foarte bine ce inseamna debt recovery. probabil tu nu ai stiut ce inseamna pana de curand si ai simtit nevoia sa explici. ;)
Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2007
Gavril, utilizator


Asta e off topic .. dar ma simt obligat sa-ti raspund, desi ca sa nu dau nastere la alte discutii ar trebui sa-ti explic niste chestii la nivel primar:D
Incepem cu semantica .. probabil cand ai scris ''protezez'' ti-a scapat tasta .. Disting ca ar fi vorba despre ''protejez''.
Am recitit thread-ul si nu vad unde m-am intins in explicatii privind debt recovery.
Si nu simt nici o nevoie .. credeam ca pe aici se vantura niscaiva profesionisti.
Iar de colaborat .. hmmz .. pro bono nu prestez, iar onorariile mele sunt semnificative uneori in raport cu valoarea litigiului.
P.S.: Tu ce frici ai daca replicile tale suna atat de ofensiv?:P Sau dai pe aici pentru glorie sau popularitate?:))
1A
2C
3B
4C
5C
6A

Alte discuții în legătură

Bună seara fratele meu a fost la o bataie cu niște băieți ... Sorina4 Sorina4 Bună seara fratele meu a fost la o bataie cu niște băieți ca șofer nici măcar nu a coborât din mașină și este acuzat ca complica la tentativa la ... (vezi toată discuția)
Furt de la locul de munca dercos dercos am furat de la firma unde lucrez niste bunuri in valoare de 10000 ron,inca nu sunt siguri cine a furat dar ne ancheteaza pe toti,la politie nu am fost chemati ... (vezi toată discuția)
Intrebari grila penal rzvlaw rzvlaw Buna ziua, m-am lovit de anumite intrebari grila legate de partea penala a Noului Cod Penal care sunt destul de interpretative si discutabile la care nu am ... (vezi toată discuția)