Vreau sa stiu ce risca un sofer aflat in urmatoarea situatie:
- accidenteaza un copil care nu se afla pe trecerea de pietoni (intr-o parcare, copilul s-a desprins din grupul in care era si a sarit in fata masinii)
- dupa accident, copilul declara ca este ok si nu cheama politia, iar soferul pleaca mai departe
- copilul merge acasa si anunta parintii, parintii politia, copilul ajunge la spital vomitand sange
- soferul se preda, la primul test pentru alcoolemie in sange, aceasta iese 0,12
- parintii copilului inca nu sunt decisi asupra plangerii, nu se poate cadea la o invoiala intrucat sumele pe care acestia le cer nu pot fi acoperite, iar copilul oricum a fost externat
- soferul are 3 antecedente de conducere sub influenta alcoolului, fara accident.
As vrea sa stiu care este pedeapsa pe care o risca?
Multumesc,
Ati omis sa puneti problema numarului de zile de ingrijiri medicale acordate de medicul-legist copilului vatamat,acestea determinand practic una dintre indrarile juridice,in afara celei de parasire a locului accidentului.
Intrebarea se refera la concluziile certificatului medico-legal emis de medicul legist,(cate zile de ingrijiri medicale a concluzionat acesta ca i sunt necesare pentru recuperare victimei)nu la numarul de zile de spitalizare
Soferu in cazul de fata ,risca doua sanctiuni,una penala si una contraventionala;
1.sanctiune penala pentru fuga de la locul accidentului,conf.art.89/1 din OUG nr.195/2002 si sanctionabila cu inchisoarea de la 2 ani la 7 ani.
Cu atitudine sincera in timpul cercetarilor,fara antecedente penale,cu aparare buna,poate primi o sanctiune cu suspendarea executarii,in urma careia se va lua si masura anularii permisului de conducere.
2.Risca o alta sanctiune contraventionala pentru consum de alcool la volan sub 0,80.
Recomandare:
Ca circumstanta atenuanta, necesara la dozarea pedepsei,soferul ar trebui sa se inteleaga pentru o mica despagubire cu parintii victimei
Alte discuții în legătură
Accident auto
andegelia
buna ziua.
sotul meu a fost autorul unui accident auto care s-a soldat cu 2 victime ce au necesitat una 7 zile de ingrijiri medicale si celalta 3 zile de ... (vezi toată discuția)
Accident auto
alexk1
O zi buna tuturor !
Sa va povestesc problema mea; in luna iunie 2006 am facut un accident, neacordand prioritate la cedeaza trecerea. Sangele a venit 1/mie ... (vezi toată discuția)