avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu vatamare corporala, fuga de la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu vatamare corporala, fuga de la locul accidentului si conducere sub influenta alcoolului

Buna ziua,

Vreau sa stiu ce risca un sofer aflat in urmatoarea situatie:
- accidenteaza un copil care nu se afla pe trecerea de pietoni (intr-o parcare, copilul s-a desprins din grupul in care era si a sarit in fata masinii)
- dupa accident, copilul declara ca este ok si nu cheama politia, iar soferul pleaca mai departe
- copilul merge acasa si anunta parintii, parintii politia, copilul ajunge la spital vomitand sange
- soferul se preda, la primul test pentru alcoolemie in sange, aceasta iese 0,12
- parintii copilului inca nu sunt decisi asupra plangerii, nu se poate cadea la o invoiala intrucat sumele pe care acestia le cer nu pot fi acoperite, iar copilul oricum a fost externat
- soferul are 3 antecedente de conducere sub influenta alcoolului, fara accident.

As vrea sa stiu care este pedeapsa pe care o risca?
Multumesc,
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2010
adelaf, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:07, 28 Iunie 2010
Ati omis sa puneti problema numarului de zile de ingrijiri medicale acordate de medicul-legist copilului vatamat,acestea determinand practic una dintre indrarile juridice,in afara celei de parasire a locului accidentului.
Copilul a fost externat 2 zile mai tarziu.
Multumesc
Intrebarea se refera la concluziile certificatului medico-legal emis de medicul legist,(cate zile de ingrijiri medicale a concluzionat acesta ca i sunt necesare pentru recuperare victimei)nu la numarul de zile de spitalizare
3 zile de ingrijiri medicale cf certificat ML.
Soferu in cazul de fata ,risca doua sanctiuni,una penala si una contraventionala;
1.sanctiune penala pentru fuga de la locul accidentului,conf.art.89/1 din OUG nr.195/2002 si sanctionabila cu inchisoarea de la 2 ani la 7 ani.
Cu atitudine sincera in timpul cercetarilor,fara antecedente penale,cu aparare buna,poate primi o sanctiune cu suspendarea executarii,in urma careia se va lua si masura anularii permisului de conducere.
2.Risca o alta sanctiune contraventionala pentru consum de alcool la volan sub 0,80.

Recomandare:
Ca circumstanta atenuanta, necesara la dozarea pedepsei,soferul ar trebui sa se inteleaga pentru o mica despagubire cu parintii victimei

Alte discuții în legătură

Accident auto andegelia andegelia buna ziua. sotul meu a fost autorul unui accident auto care s-a soldat cu 2 victime ce au necesitat una 7 zile de ingrijiri medicale si celalta 3 zile de ... (vezi toată discuția)
Accident auto alexk1 alexk1 O zi buna tuturor ! Sa va povestesc problema mea; in luna iunie 2006 am facut un accident, neacordand prioritate la cedeaza trecerea. Sangele a venit 1/mie ... (vezi toată discuția)
Parasirea locului accidentului bubescuflori_DJ bubescuflori_DJ asi dori sa intreb si eu ce poate sa mi s intample:anul trecut in noiembrie am fost implicat intr-un accident rutier.un alt sofer venit din contrasens a ... (vezi toată discuția)