avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu vatamare corporala, fuga de la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu vatamare corporala, fuga de la locul accidentului si conducere sub influenta alcoolului

Buna ziua,

Vreau sa stiu ce risca un sofer aflat in urmatoarea situatie:
- accidenteaza un copil care nu se afla pe trecerea de pietoni (intr-o parcare, copilul s-a desprins din grupul in care era si a sarit in fata masinii)
- dupa accident, copilul declara ca este ok si nu cheama politia, iar soferul pleaca mai departe
- copilul merge acasa si anunta parintii, parintii politia, copilul ajunge la spital vomitand sange
- soferul se preda, la primul test pentru alcoolemie in sange, aceasta iese 0,12
- parintii copilului inca nu sunt decisi asupra plangerii, nu se poate cadea la o invoiala intrucat sumele pe care acestia le cer nu pot fi acoperite, iar copilul oricum a fost externat
- soferul are 3 antecedente de conducere sub influenta alcoolului, fara accident.

As vrea sa stiu care este pedeapsa pe care o risca?
Multumesc,
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2010
adelaf, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:07, 28 Iunie 2010
La partea cu suspendarea permisului nu stiu ce sa zic
Daca soferul a baut un pahar cand a ajuns acasa si in momentul producerii incidentului nu consumase alcol?
B-)
E doar o ipoteza
Daca nu are antecedente penale cu o aparare buna cred ca poate scapa si cu o amenda administrativa
Parerea mea
Daca a fost condamndat la pedeapsa cu inchisoarea mai mare de 6 luni, ( fiind exceptate cazurile prevazute de art 38,infractiunea sa nu fi fost savarsita in minoritate, reabilitata , sa se fi implinit termenul de reabilitare, amnistiata, prescrisa) nu poate fi aplicata suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
Faptuitorul a perseverat in savarsirea unei conduite antisociale, existand deja , ca antecedente penala , trei infractiune de conducere in stare de ebrietate.

cipri_h a scris:

La partea cu suspendarea permisului nu stiu ce sa zic
Daca soferul a baut un pahar cand a ajuns acasa si in momentul producerii incidentului nu consumase alcol?
B-)
E doar o ipoteza
Daca nu are antecedente penale cu o aparare buna cred ca poate scapa si cu o amenda administrativa
Parerea mea

Aceasta situatie trebuie dovedita cu probatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto andegelia andegelia buna ziua. sotul meu a fost autorul unui accident auto care s-a soldat cu 2 victime ce au necesitat una 7 zile de ingrijiri medicale si celalta 3 zile de ... (vezi toată discuția)
Accident auto alexk1 alexk1 O zi buna tuturor ! Sa va povestesc problema mea; in luna iunie 2006 am facut un accident, neacordand prioritate la cedeaza trecerea. Sangele a venit 1/mie ... (vezi toată discuția)
Parasirea locului accidentului bubescuflori_DJ bubescuflori_DJ asi dori sa intreb si eu ce poate sa mi s intample:anul trecut in noiembrie am fost implicat intr-un accident rutier.un alt sofer venit din contrasens a ... (vezi toată discuția)