avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri oficializare casatorie intre un cetatean roman si unul ...
Discuție deschisă în Traduceri

oficializare casatorie intre un cetatean roman si unul strain

Buna ziua,

De curand am fost solicitata pentru activitatea de interpretariat in fata Consiliului Local pentru o casatorie intre o romanca si un cetatean si Dubai.
Mentionez ca sunt la inceput in aceasta activitate si nu stiu in ce consta, adica ce anume trebuie sa fac, cum se procedeaza etc?
Cetateanul din Dubai stie cate de cat limba romana, insa interpretul este necesar, din cate am inteles.

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: nicoletastoian11 , utilizator 12:21, 23 Iunie 2010
Căsătoria este un act juridic prin care viitorii soţi consimt să se căsătorească în condiţiile si formele prevăzute de lege si prin urmare sotul (strain in cazul de fata) trebuie sa cunoasa toate aspectele legate de acest act.
Link: [ link extern ]
Succes.
L.C.
Merci pt rapuns, insa eu intrebam ce anume trebuie sa fac eu ca si interpret la oficializarea unei casatorii cu un cetatean strain? Practic....
Merci frumos!
Legea 119/1996/art.32 cu privire la actele de stare civila prevede ca, la incheierea casatoriei intre un cetatean strain si unul roman, daca nu cunosc limba romana, se va folosi interpret autorizat
Practic, traduceti pentru cetateanul strain tot ce spune ofiterul starii civile: conditiile in care se incheie casatoria prevazute legea care reglementeaza drepturile si obligatiile sotilor (Codul Familiei art.1-2 si 25-26). Tot ceea ce traduceti va fi consemnat intr-un proces verbal, cetateanul strain va semna de luare la cunostinta iar dvs. iar veti aplica stampila si semnatura ca traducator autorizat.
Textul extras din Codul Familiei ce va fi tradus de dvs.: www.avocatnet.ro/content/for...
L.C.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2010
Laura Ciobeica, moderator
Merci mult de tot, Laura!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria intre un cetatean roman si un cetãțean namibian MC83 MC83 Buna ziua, vreau sa va intreb de ce acte are nevoie prietenul meu care este din Namibia pentru a oficializa casatoria in Romania? Pentru ca Namibia nu are ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean strain dine dine Buna ziua, Ce pasi trebuie facuti in vederea casatoriei cu un cetatean indian care locuieste de cativa ani in Dubai, cu viza reinnoita anual? S-a nascut in ... (vezi toată discuția)
Viza pentru sot cetatean egiptean mihabaci1234 mihabaci1234 Sunt casatorita in Dubai cu cetatean egiptean.M-am casatorit la Consulatul Egiptului in Dubai ,certificatul de casatorie a fost eliberat in limba araba.Am ... (vezi toată discuția)