avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatoria intre un cetatean roman si un cetãțean ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatoria intre un cetatean roman si un cetãțean namibian

Buna ziua, vreau sa va intreb de ce acte are nevoie prietenul meu care este din Namibia pentru a oficializa casatoria in Romania? Pentru ca Namibia nu are ambasada/consulat in Rom... Si daca eu am domiciliul in Timisoara casatoria o putem oficializa in Cluj unde locuim momentan? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:02, 3 Iunie 2014
Vedeti aici :
[ link extern ]
Daca aveti viza de resedinta va puteti casatori in Cluj; daca nu, doar in Timisoara. Casatoria se incheie la locul de domiciliu sau de resedinta al unuia dintre soti.
Adeverinta de cutuma o veti solicita de la Ambasada / Consulatul Namibiei din Austria
[ link extern ]
Ma puteti lămuri ce anume semnifica aceasta adeverinta de cutuma?
E o adeverinta prin care consulatul atesta ca cetateanul indeplineste conditiile de forma si de fond care se cer in tara lui pentru a se casatori. Nu stiu daca in afara de pasaport mai are nevoie de altceva cand o solicita, de aceea ar fi bine sa trimiteti un e-mail la adresa din link.

Acea adeverinta trebuie tradusa de un traducator autorizat si legalizata + autentificata la notar.
Daca viitorul sot nu se descurca cu limba romana, la Starea Civila veti avea nevoie si de un traducator-interpret autorizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in cipru iu2llia iu2llia buna ziua. vreau sa stiu ce acte am nevoie pentru casatoria in cipru cu un cetatean din bangladesh. va multumesc (vezi toată discuția)
Căsătorie cu un strain Hanna15 Hanna15 Buna dacă vreau sa ma căsătoresc cu un strain( pakistanez) ce acte are nevoie... dacă le traduce din urdu in engleză in țara lui și dacă poate cere la ... (vezi toată discuția)
Casatorie intre un cetatean roman si o basarabeanca dselepco dselepco Buna ziua! Sant cetatiana al Republicii Moldova, an prezent ma aflu an Italia. De 3 ani traesc cu roman si am hotarat sa ne casatorim si sa ne mutam cu taraiul ... (vezi toată discuția)