avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere la terminarea perioadei de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere la terminarea perioadei de proba

Perioada de proba de 90 zile expira pe 10 iunie. Este normal sa te anunte vineri la 18 cand programul oficial de lucru se terminase la 17. Nu am acceptat hartiile vor fi trimise prin posta.

Nu stiu ce motive ar putea invoca dar in caz de necorespunzator profesional pot ataca decizia in instanta? Documentele procesate de mine ca contabil pot dovedi ca sunt corespunzator. Ma deranjeaza modul abuziv fara sa fiu intrebata, odata ce feed-back-ul era pozitiv. Prezenta unei oportuniste a schimbat viziunea unui manager. Corect ar fi fost dialogul si ar fi fost mai avantajos cu acordul partilor.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: maiam , utilizator 12:01, 10 Iunie 2007
LEGE nr. 53 din 24 ianuarie 2003 - CODUL MUNCII
"ART. 31
(4^1) Pe durata sau la sfârşitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta numai printr-o notificare scrisă, la initiativa oricăreia dintre părţi."

Nu este necorespundere profesionala, mai mult ca sigur ...... era notificarea pe care trebuie sa ti-o aduca la cunostiinta. Nu trebuie sa motiveze decizia din moment ce esti in perioada de proba ..... sau la sfarsitul perioadei de proba. Este dreptul angajatorului sa-si aleaga salariatii, ptr. asta exista perioada de proba. O sa o trimita prin posta, au 5 zile s-o duca la itm ..... este ok ce au facut.
Multumesc inca odata. Nu exista viitor intr-o astfel de companie, Nu a fost o decizie in interesul firmei. Nu s-a respectat nimic din negociere si asteptam sa sa existe o discutie pe acesta tema si apoi asta era o stringere de mana si la revedere. Nu exista ceva de reprosat.
Am mai avut odata o oportunista de genul ei si am decis sa plec, Dupa circa 1 an m-am intalnit intamplator cu angajatorul si regreta ca nu am discutat problemele caci ar fi fost solutii si ca ea a fost data afara fara contributia mea.
Oferta era oricum proasta pentru mine si e mai bine sa plec la mai bine dar managerul strain ar fi putut macar da un telefon.
Ar fo o etica a muncii. Acum colegi mei au ramas bulbersati de aceasta decizie.
Se poate ca managerul strain sa nu stie ce face subordonatul roman. Cunosc un caz in care un angajat a fost pus sa semneze un formular de demisie si dupa ce l-a semnat, sefa de magazin a comunicat la centru acest lucru. Angajatul, asistand la discutia telefonica, a auzit cum cel de la resurse umane se mira ca angajatul si-a dat demisia si aceasta dupa participase la un curs de o saptamana pt operare case de marcat. Demisia e o decizie personala si pentru aceasta nu se poate prezenta un formular. Concluzia: managementul hibrid e daunator, ducand la dezangajare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demitere in perioada de proba rmandrei rmandrei salutari In data de 01.01.2014 am semnat un contract cu un casino pe perioada nedeterminata insa cu perioada de proba 90 zile. Astazi ( 31.01.2014 ) am primit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ma aflu in perioada de proba (90 de zile conform contractului) ... workingcancerian workingcancerian Buna ziua! Ma aflu in perioada de proba (90 de zile conform contractului) si as dori sa mi dau demisia(sau notificare pentru incetarea activitatii, oricum e ... (vezi toată discuția)
Prelungire perioada de proba ruxandram ruxandram Buna ziua, As dori sa stiu daca perioada de proba se poate prelungi. Adica odata stabilita la 2 luni de zile la inceput, la finele ei, se poate prelungi? Cu ... (vezi toată discuția)