Buna ziua tuturor. tatal meu a decedat acum un an. Sunt unicul mostenitor al sau, neavand alti copii sau sotie supravietuitoare. Nu am certificat de mostenitor. Stiu ca detinea conturi la mai multe banci. Trebuie sa mentionez ca nu stiu despre cati bani este vorba si nici bancile la care sunt depusi. In acest moment ma intereseaza doar sa indentific bancile si sumele de bani. Ma intereseaza cum sa procedez ca sa aflu de la banci ce sume avea in conturi.
Va multumesc anticipat.
Solicitati eliberarea unui certificat de calitate de mostenitor. Cu el veti face dovada calitatii in care cereti bancii informatii. Ulterior, dupa ce identificati bancile si sumele, solicitati eliberarea certificatului de mostenitor.
...ca sa evitati cheltuieli suplimentare cu eliberarea certificatului de calitate, care se elibereaza doar in cazul in care in succesiune nu exista bunuri sau determinarea lor e de durata(care nu e cazul in speta) sugerez ca notarul la care v-ati adresat pt deschiderea proc succesorale sa inainteze o adresa catre banca/bancile la care stiti ca tatal are conturi iar banca e obligata sa inainteze aceste informatii notarului public...in cazul in care nu cunoasteti banca /bancile solutia cu certificatul de calitate isi gaseste aplicabilitatea...
Raspunsul notarului
todirasc
Ca sa aflam conturile tatalui nostru care a decedat , de la banci(daca are ori nu conturi ) a trebuit sa mergem la un notar. Aici am platit o taxa si ni s-a ... (vezi toată discuția)