avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... debit achitat la termen- banca declara creditul ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

debit achitat la termen- banca declara creditul exigibil

dupa 3 restante la banca am primit un sms in care mi se cerea sa platesc pina pe 17.06 suma minima de 250 de lei . am platit pe 17.06 dupa care azi primesc o notificare in care mi se comunica ca creditul meu e declarat exigibi.l ce mai pot face?
Cel mai recent răspuns: ariam , utilizator 13:42, 23 Iunie 2010
puteti trimite o notificare bancii in care sa mentionati faptul ca prin respectarea termenului indicat in adresa, declararea exigibilitatii anticipate este prematura motiv pentru care solicitati reluarea relatiei contractuale.
In cazul in care banca nu va lua masuri puteti contesta in instanta masura si aveti mari sanse sa castigati (bancile nu prea sunt vazute bine de catre judecatori).

evident ca totul depinde si de chestiunile specifice spetei dvs motiv pentru care vasfatuiesc sa luati legatura cu un avocat cu experienta in acest domeniu.
cititi contractul, pentru ca poate exista un articol cf caruia dupa un anumit numar de rate restante banca poate declara creditul exigibil, in plus trebuie sa mergeti la banca cu chitanta care atesta ca ati achitat suma minima la timp.
Ca regula in contractele de credit exista o clauza prin care banca isi rezerva dreptul de a declara exigibilitatea anticipata a unui credit la neindeplinirea anumitor obligatii asumate de catre imprumutat (oblgatia de plata a ratelor este fara indoiala o obligatie esentiala, fiind suficienta pentru ca banca sa poata declara exigibilitatea creditului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperari datorii preda stefana preda stefana am probleme cu o banca am ramas 3 rate restante dupa care am primit un sms in care vmi se preciza faptul ca pina pe datade 17.06 trebuie sa platesc minim 250 ... (vezi toată discuția)
In cat timp trebuie sa declare creditul exigibil banca ? ContSters307900 ContSters307900 Buna ziua! Doresc sa stiu cand ar fi putut incepe sa curga un eventual termen de prescriptie. Contractul a fost incheiat in 09.2008 pe o perioada de 6 ani iar ... (vezi toată discuția)
Ce obligatii are banca fata de debitor la comunicarea scadentei unui credit? ContSters277537 ContSters277537 Sa zicem ca banca a decalarat un credit scadent, cum este obligata sa comunice, daca este obligata, debitorului, in cit timp de la declararea scadentei ... (vezi toată discuția)