avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... SPORURI FUNCTIONARI PUBLICI
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

SPORURI FUNCTIONARI PUBLICI

ma poate lamuri si pe mine de ce sporuri beneficiaza functionarii publici ca abia s-au incadrat in functie??
concret pers Y are vechime in munca 5 ani dar a lucrat la patron iar de 2 luni lucreaza ca functionar public. de ce sporuri ar putea beneficia????????
Cel mai recent răspuns: OANA GORAN , Consilier juridic 15:33, 14 Iunie 2007
Aici trebuie sa mai dai cateva detalii, respectiv daca:
1. E functionar public cu statut special sau functionar public obisnuit
2. E functionar public cu studii medii, studii superioare de scurta durata sau stutii superioare de lunga durata
3. Vechimea la patron e in specialitate

Oricum va primi sporul de vechime, asta e sigur.Daca a lucrat 5 ani si 2 luni, are un spor de vechime de 10% din salariul brut de incadrare. Vezi Legea nr.188/1999 si Codul muncii.
Daca e functionar public cu statut special are mai multe sporuri ( ex politia, vama, parlamentul...)
Radu
e functionar public obisnuit, cu vechime in munca de 4 ani dar nu ca functionar public, abia s-a angajat ca funcytionar,
are studii superioare si postuniversitare dar nu doctorat doar master.

deci ce sporuri??
si daca are vechime in campul muncii de 4 ani, primeste macar 5 % spor de vechime sau tre sa fie vechime ca functionar pub.???

multam

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare functionar public cu dubla specializare anamunteanucontabilitate anamunteanucontabilitate Buna ziua, Am urmatoarea situatie: - am o persoana care a trecut concursul pentru functia de contabil debutant ( functionar public) Dar persoana este ... (vezi toată discuția)
Concurs pentru postul de secretar unitate administrativ-teritoriala ContSters187706 ContSters187706 Am o nelamurire cu privire la maniera de interpretare si corelare a doua texte de lege: [i][b]1.[/b] [u]Lege nr. 188 (r2) din 08/12/1999[/u] Art. 57. (7) ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu, va rog ! DanAlyna DanAlyna Buna ziua, :wave: As dori sa stiu pt un post de Inspector specialitate PR (studii superioare de lunga durata + studii postuniversitare de master) in cadrul ... (vezi toată discuția)