In blocul unde locuiesc a aparut o problema foarte presanta. In timp s-a creat o situatie dezastruoasa. In urma cu 2 luni presedintele de bloc a decis sa comunice proprietarilor ca situatia financiara a blocului este dezastruoasa, mai precis ca desi lunar se afiza lista cu obligatiile de plata si cu restantele, valoarea reala a restantelor nu era cea din lista.
Mai exact restantele din lista de intretinere sunt la nivelul a 5000lei iar restantele al furnizori de 67000lei( sase sute sapte zeci mil lei vechi).
Luna trecuta a fost o sedinta la care a participat si administratora blocului. La acuzatiile presedintelui cu privire la proasta comunicare si a faptului ca a refuzat sa-i prezinte actele spre verificare, dna nu a negat nimic...sustinand ca respectiva datorie este rezultatul aunarii penalitatilor la facturi mai vechi ...penalitati care nu au fost achitate de restantieri.
Presedintele a solicitat la primarie un expert contabil pentru efectuarea unei expertize...dar dna administrator nu a binevoit sa puna la dispozitia expertului actele solicitate... tot amanand momentul predarii actelor... astfel ca dupa o luna de la sedinat respectiva dna a plecat de acasa anuntand in scris presedintele ca va lipsi pe termen nelimitat.
In lipsa actelor nu se poate face nici expertiza si cred ca nici plangere la politie.
Presedintele blocului spune ca nu a putut face reclamatie la politie pentru ca sectoristul a fost in concediu (asta mi se pare hilar...) si ca putem face plangere numai dupa ce revine din concediu.
Pana una alta RADET-ul a introdus pe rol un dosar civil impotriva asociatiei ... iar presedintele a cerut la adunarea generala extraordinara constituirea unui fond (nu stiu cum il va chema ...pe fond) in care de bunavoie ...dar obligatoriu vom plati timp de 4 luni o suma fixa (de care sa se foloseasca pentru plata sumei lipsa...).
Problema mea e ca nu imi pica deloc bine, daca as fi furat cot la cot cu administratora..nu as fi avut nici o problema...dar asa...As vrea sa stiu unde si cum pot face o reclamatie.
Imi e teama ca dupa ce vom plati furaciunea doamnei nefacand nimic din punct de vedere legal... vom ajunge fix in acelasi punct... adica se vor gasi altii care sa ne fure..ca doar am mai platit o data ce a furat altul.
p.s. nu am convingerea ca administratora nu si-a vandut deja apartamentul...nu se stie unde e ...fiica ei care locuieste in acelasi bloc nu ne da nici o infiormatie...cei care o cunosc spun ca poate fi ori la ..tara la Buzau (:) ) ori la sot in Italia.
Spuneti presedintelui ca la Politie nu este inchis niciodata. Sa faca reclamatia si sa o depuna urgent.
Imediat sa mearga la Oficiul de cadastru si sa instituie privilegiu imobiliar pe apartamentul administratorului.
Presedintele sa initieze o actiune in instanta cu ajutorul unui avocat.
Sa mearga la fiecare furnizor sa faca un punctaj, sa obtina de la fiecare situatia debitelor.
Sa va cautati un alt administrator atestat si sa-l ajutati.
Pana se vor obtine banii de la administratorul vechi (daca se va dovedi ca ia sustras) trebuie sa va ajutati prin crearea unui fond din care sa platiti o parte din debite catre furnizori.