Sunt creditor la o SC aflata in insolventa , m-am inscris la masa credala ,am participat la Adunarea creditorilor si de atunci nu mai stiu nimic despre aceasta SC,desi administratorul judiciar ne-a promis ca ne va instiinta postal despre toate lucrarile dosarului de insolventa ,SC mea fiind din alt judet ,la 200 km fata de debitoare.As dori sa-mi spuneti daca este de datoria administratorului judiciar sa ne informeze pe noi , creditorii, despre cum decurg lucrarile dosarului de insolventa si ce alte datorii legale are fata de creditori.Sau nu are nici o obligatie legala fata de creditori asa cum spune dumnealui, si trebuie sa verificam singuri la tribunal dosarul???
Va multumesc mult daca puteti sa ma lamuriti in aceasta problema!
Cu respect ,M.L.
Si atunci cum aflam noi creditorii care suntem la sute de km distanta de tribunalul la care se judeca insolventa ,ce decizii ia judecatorul sindic impreuna cu administratorul judiciar daca nimeni nu are datoria sa ne anunte .....???Trebuie sa ne deplasam personal sa verificam dosarul??? Nici macar nu stim cand trebuie sa-l verificam ,cand a aparut ceva nou in dosar ,daca chiar am avea posibilitatea sa ne deplasam .
Administratorul judiciar chiar nu are nici o datorie legala fata de creditori???
Adica ,noi , CREDITORII , dupa ce ca ramanem pagubiti de anumite sume de bani nici nu putem fi anuntati ce se intampla cu debitoarea care si-a batut joc de noi??
Tot noi trebuie sa cheltuim alti bani , sa ne punem avocati care sa verifice dosarul , sau sa ne deplasam sute de km doar sa vedem cum sunt inghititi banii nostri ,fara ca nimeni sa ne dea vreo explicatie???
Asta e o lege care isi bate joc de noi si ii ajuta pe TEPARI sa traga alte tepe, pentru ca e adevarat ca unele firme intra in incapacitate de plata ,dar MAJORITATEA intra intentionat ca sa traga tepe altor firme si statului ....
Va inteleg supararea dar eu v-am raspuns dpdv legal.
Puteti participa la sedintele de judecata - sunteti parte in dosar
Puteti studia dosarul la arhiva tribunalului de luni pana vineri intre 9.00-14.00
Puteti consulta Buletinul procedurilor de insolventa
Deciziile judecatorului le puteti vedea pe site-ul tribunalului
Personal mi se pare normal si in consecinta furnizez informatii tuturor celor interesati pe fax sau email
In dosarele stufoase am pus pe site documentele aferente : rapoarte de activitate , tabele de creante
dar nu sunt obligat de lege !
Daca sunteti nemultumit puteti cere judecatorului schimbarea lichidatorului in conditiile legii !