avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Investire cu titlu executoriu sentinta Apel
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Investire cu titlu executoriu sentinta Apel

Buna ziua, nou pe forum, nou in problemele avocatesti. O sa mi cer scuze pentru limbaj daca nu va fi de specialitate. daca era, nu mai intram pe forum.

Speta: proces de evacuare chiriasi fara contract de chirie dupa achizitia unui imobil.
Proces castigat pe fond, tribunal sector 2. A durat extrem de mult, termene lungi, greva si altele. Tras de timp de partea adversa.
Apel la Tribunalul Bucuresti inaintat de chiriasi, pierdut le primul termen, redactare sentinta in 6 luni. Depus recurs de catre chiriasi.
Surpriza atunci cand am vrut sa investesc cu formula executorie sentinta: presedintele de la J 2 nu admite evacuari cu investire, fara pronuntarea recursului.
Eu stiam si eram bucuros ca sentintele cu apel se pot investi cu titlu executoriu.

Intrebare: Este normal sa refuze investirea? exista o baza legala ce l poate obliga sa faca asta sau poate sa refuze investirea dupa bunul lui plac?
Ce cai de atac am, pentru ca recursul sigur va mai dura un an, chiar daca va fi un singur termen?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: BogdanCatalin , utilizator 23:58, 10 Septembrie 2010
Am cam disparut si nu a fost frumos din partea mea.
a fost un termen de recurs la care au cerut amanare pentru aparare, a mai fost unul la care au cerut avocat din oficiu, li s a aprobat dar incheierea este cu respingere. am din nou termen pe 27. Macar se misca repede, 2 termen intr o lluna.Ce oare mai pot inventa?

cam asa arata evolutia recursului:


TERMENE DE JUDECATÃ:
Data Soluţie Detalii
06/09/2010 pt. soluţionarea cererii de acordare a ajutorului public judiciar Amânat

06/09/2010 Respinge cererea privind acordarea ajutorului public udiciar. Cu drept de reexaminare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 6.09.2010. Încheiere

12/07/2010 Ac.tr. ptr. lipsa de apărare invoc. de recurentele X si Y. Amânat
27/09/2010
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Septembrie 2010
BogdanCatalin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O astfel de sentinta; poate fi investita cu titlul executoriu?? Manole Dumitru Manole Dumitru O sentinta data de prima instanta, cu cale de atac, cu recurs in 15 zile de la comunicare; 1). Poate fi considerata ca fiind o hatarare \"Dfinitiva\" ? ... (vezi toată discuția)
Se poate suspenda executarea dupa depunerea unei contestatii in anulare? selfdefender selfdefender Am primit o somatie pentru evacuare, am depus o contestatie in anulare la Curtea de Apel pentru recursul declarat nul ca nemotivat, desi motivele erau ... (vezi toată discuția)
Hotarare nedefinitiva executata handsu handsu O sentinta civila poate fi investita cu formula executorie cand recursul este depus in termen ,si inca nu este judecat, nici primul termen nu a avut loc , si ... (vezi toată discuția)