avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apartament neintabulat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apartament neintabulat

Va rog frumos sa imi spuneti daca se poate vinde un apartament care nu e intabulat??
Cel mai recent răspuns: SOAK , utilizator 13:42, 17 Noiembrie 2017
claudia_23 a scris:
Va rog sa imi spuneti daca se poate vinde un apartament care nu e intabulat??

NU
Daca nu este intabulat, inseamna ca nu exista drept de proprietate asupra lui, iar daca nu exista dreptul de proprietate, inseamna ca nu se poate vinde.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2010
Alin Popescu, administrator
av.simbotin a scris:
Daca nu este intabulat, inseamna ca nu exista drept de proprietate asupra lui, iar daca nu exista dreptul de proprietate, inseamna ca nu se poate vinde.

Dle.uzer av. simbotin, sunteti in eroare:
Lipsa intabularii nu semnifica lipsa dreptului de proprietate.
Iar intabularea in sine nu creaza nicidecum un drept de proprietate.
Intabularea este doar o forma de publicitate (imobiliara), care face ca dreptul de proprietate (pre-existent intabularii) sa fie facut cunoscut tertilor, pentru a fi opozabil "erga omnes".
Cu stima,
Se poate incheia un antecontract. Apoi apelati la un cadastrist pentru intocmirea documentatiei cadastrale. Onorariul lui si termenul de executie se negociaza. Ulterior intocmirii documentatiei, acesta poate depune dosarul impreuna cu actul dvs. de proprietate si certificatul fiscal la BCPI competent teritorial. Tariful este de 120 lei, iar termenul este de 30 de zile. In regim de urgenta tariful este de 600 lei iar termenul de maxim o saptamana.
Buna ziua in 2002 parinti mei au vandut un apartament ne intabulat. Notarul a facut un antecontract, apoi dupa 3 saptamani a fcaut contract de vanzare/cumparare. Iar acea persoana care sta in apartament nu la intabulat nici acuma. inseamna ca ea nu este proprietara? Ca pe timpul acela se fcaea mismasuri cu actele ... povestea este un pic ma complicata. Parinti mei nu au primit bani pe acel apartament si nu stiu cu sa demostrez asta. Notarul a facut contractul cu 2 procuri ca sa nu semneze parinti mei actul a pus pe alcineva la care ia facut procura. Mama mea nici nu stia de aceasta procura dar totusi este semnata cum au facut semnatura habar nu am. Ce pot sa fac? Va multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista un termen legal de intocmire cadastru? sin_morison sin_morison as dori sa stiu daca exista vreo prevedere legala privind obligativitatea realizarii cadastrului pentru un apartament nou intr-un anumit termen? (vezi toată discuția)
Intabulare sce76 sce76 Buna ziua.Am vandut apartament +garaj, care a fost al parintilor.Apartamentul a afost intabulat, dar garajul are numai actele de proprietate , dar nu este ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren pesticid pesticid Am citit pe forum ca un domn cumpara teren fara cadastru si intabulare. Am rugamintea sa-mi spuneti care sunt riscurile pentru cel care vinde (vanzatorul) ... (vezi toată discuția)