avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de mostenire al urmasilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de mostenire al urmasilor

Buna ziua. Am si eu o intrebare simpla: daca doi soti sunt proprietari ai unui imobil si unul dintre soti decedeaza, au si copiii dreptul la mostenire sau numai sotul aflat in viata?
Cel mai recent răspuns: Lolec , utilizator 10:16, 23 Iunie 2010
mariamem a scris:

Multumesc pentru raspuns. As mai avea o intrebare. Daca bunica mea a decedat si a lasat in urma niste imobile, doar tatal meu (fiind unicul mostenitor) are dreptul la acele imobile sau imi revine si mie o parte din mostenire, fiind nepoata ei?


atata timp cat tatal dumneavoastra este in viata, va exclude pe d-voastra, nepotul defunctei, deoarece chiar daca faceti parte din aceieasi clasa a mostenitorilor(clasa descendentilor) el are un grad mai mic si preferabil,excluzandu-va de la mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru mostenire ContSters158452 ContSters158452 Au decedat niste unchi care la randul lor aveau 2 imobile si nu aveau copii.Eu din partea matuse-i sunt ruda de gradul 1 .Dupa decesul lor cele 2 imobile s-au ... (vezi toată discuția)
Succesiune Hodora Hodora Avem o casa si 250 m teren . Tata a decedat.Mama traieste. Noi sintem 6 frati Vrem sa dezbatem mostenirea. Dezbaterea mostenirii dupa tatal decedat se face pe ... (vezi toată discuția)
Cum se face impartirea? mihai alexandru mihai alexandru Daca intr-o familie formata din parinti si 2 copii moare unul din parinti ( mama,tata) cum se imparte partea defunctului ? Cat revine la (sot,sotie) si cat la ... (vezi toată discuția)