avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA pfa norma de venit, intracomunitar, declaratii
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

pfa norma de venit, intracomunitar, declaratii

buna ziua

am un pfa cu norma de venit, neplatitor de tva
deoarece prestez servicii si in tarile UE am depus cererea pentru cif de tva, eu ramanand neplatitor de TVA

as avea cateva intrebari

1. pe facturile romanesti in continuare folosesc cif-ul vechi? (cel fara RO) iar la facturile in tarile UE cif-ul nou obtinut (cel cu RO in fata)?

2. declaratia 390 se completeaza lunar, in RON, si se depune in urmatoarea luna pana in data de 15?

3. declaratia 300 se completeaza trimestrial, in RON. Aceste sume in RON, din facturile externe se completeaza la linia 3 (LIVRARI de bunuri sau prestari ...)
Sumele din facturile romanesti trebuie introduse? pe ce linie? ... eu fiind cu norma de venit neplatior de TVA tot timpul va fi TVA-ul cu 0

multumesc
Cel mai recent răspuns: jester , utilizator 17:20, 1 Martie 2011
Buna ziua,
Am o intrebare la dumneavoastra, poate ma puteti lamuri.
Am o intreprindere individuala neplatitoare de tva in RO. La infiintare am fost sfatuit sa ma inscriu in registrul vies pt tva, in vederea achizitiilor intracomunitare, ceea ce am facut.
Am cod VIES.
Cumpar din franta software. Factura emisa de furnizor e fara tva. Valoarea facturii e de 6600e. E prima achizitie din UE. Nu am depasit 10000e.
Cum se face taxarea tva?
Am inteles ca nu se taxeaza daca nu depasesc 10000e achizitii intracomunitare pe an.
Ce se intampla daca eu sunt deja inscris in registru ROI?
Ce declaratii trebuie depuse? Se depune 390 si 301 sau nu?
Ce se intampla daca peste 6 luni am sa fac alta achizitie intracomunitara care imi va urca suma peste plafonul de 10000e? Platesc tva in romania? La care suma?

Va multumesc,
Gabriel Florescu
din moment ce ati comunicat codul tva valabil si furnizorul a facturat fara tva in baza acestui cod, trebuie sa platiti tva aferenta in romania, prin depunerea decontului special de taxa, formular 301, pana pe data de 25 a lunii urmatoare.
de asemenea, trebuie sa depuneti decl. 390 pana pe data de 15 a lunii urmatoare.

plafonul de 10.000 euro este valabil doar in cazul in care nu va inregistrati in scopuri tva intracomunitar la infiintare, iar furnizorul intocmea factura de livrare cu tva frantuzesc.
dupa depasirea plafonului susmentionat aveati obligatia inregistrarii si platii tva in romania, 24%, dar dvs. sunteti deka inregistart si deja ati optat pentru plata tva in romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl nou neplatitor de tva a achizitionat din spania produse de 14 300 euro , devine platitor de tva in urma acestei achizitii? hilo hilo un srl infiintat in luna noiembrie 2010 ca fiind neplatitoare de tva a achizitionat dintr-un stat membru ue adica spania confectii in valoare de 14 300 ... (vezi toată discuția)
Reg op. intracomunitari Mariralu Mariralu Se poate inscrie in ROI un SRL neplatitor de TVA ? Multumesc anticipat pentru ajutor. (vezi toată discuția)
Trebuie depusa d301? sevenx sevenx Buna ziua, Un SRL neplatitor de TVA face o achizitie intracomunitara (fara a fi inregistrat in ROI intrucat valoarea achizitiei este sub 10000E) in luna ... (vezi toată discuția)