avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

Am si eu o problema cu o succesiune si doresc un sfat: bunicii mei din partea tatalui au murit, unu acum 2 ani si celalalt acum 3 luni, iar unchiul meu(fratele tatalui meu) vrea sa vanda apartamentul care este pe numele bunicilor mei dar inca nu a deschis succesiunea. Problema mea este ca tatal meu este imobilizat la pat cu semipareza pe dreapta, nu articuleaza cuvinte ( nu se intelege ce spune) si nu stiu cat in deplinatatea facultatilor mintale este. El(tatal meu) are trei copii din 2 casatorii(amandoua desfacute la ora actuala), eu fiind cel mai mare si cel din prima casatorie si vreau sa stiu cine are dreptul la mostenire si in baza caror acte sau ce ma sfatuiti sa fac.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:55, 12 Iunie 2007

Se noteaza orice act, inscris, declaratie , dovada , urmand ca ulterior sa se clarifice situatia juridica a imobilului.

Absolut de acord, asa cum spuneam, se noteaza un act, nu doar vorbe! Trebuie sa ai ceva la mana!
Doar ca nu stii, in cazul asta, cine e trecut acolo! Asta subliniam anterior. Astfel ca am dat un sfat care ar merge indiferent de cine e trecut in CF a imobilului respectiv. Si daca acolo e trecut unic mostenitor instrainatorul, crezi ca poti sa inscrii cu acte de stare civila ceva? NU! Pentru ca nu ai un interes, nici macar in litigiu!
Asta ar insemna ca eu as putea nota in CF a unui imobil apartinand legal oricui, tie de exemplu, te pomenesti ce acte de stare civila care coincid ca nume de familie!!! :) Si de unde stii ca se va clarifica ulterior situatia juridica? Se clarifica atunci cand ai un litigiu, pentru ca acesta se va termina cumva, insa daca nu ai un litigiu, poti lasa notarea aceea acolo cat vrea muschiul tau... Iar notarea asta de care vorbesti nu nu e de natura sa duca la impiedicarea vanzarii... Iar cu interesul...
Nu prea stau asa lucrurile in practica. Si pe bune, de altfel. Important este sa arati un interes, altfel ar fi usor sa faci abuz de drept.
Ultima modificare: Marți, 12 Iunie 2007
Liliana Gradinaru, Avocat
Ba da , poate sa impiedice vanzarea , cu actele bunicilor, certificatele de deces, certificatele de nastere ale lor , aratand ca nu s-a dezbatut succesiunea si nu e clarificata situatia mostenitorilor. Judecatorul de carte funciara va decide daca se respinge notarea.Dar cu siguranta vor urmari sa apara certificatul de mostenitor.
Nu mai sunt judecatori la Cf. :D
Crede-ma, nu se poate ce vrei tu. Asta inseamna ca eu as putea sa opresc vanzari in care nu am vreun interes... Sau oricine! E stupid.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ContSters362803 ContSters362803 Dorim sa dezbatem mostenirea dupa decesul tatalui nostru. Actele de propietate ale celor doua corpuri de casa sunt: Corp A Certificat de Mostenitor (anul ... (vezi toată discuția)
Probleme cu succesiunea MIRCEA STANCULEA MIRCEA STANCULEA Am si eu o problema legata de succesiune. Bunicul meu a decedat in 2003 iar sotia lui(bunica mea) traieste si acum. Tatal meu,care mai are un frate,a ... (vezi toată discuția)
Mai este valabil testamentul? Dumitrescu Iulia Dumitrescu Iulia Buna ziua! Ma poate lamuri si pe mine cineva? Bunicul meu are un testament din 1960 prin care unchiul lui ii lasa surorii lui(adica mamei bunicului) 1/4 din ... (vezi toată discuția)