avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatia de concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatia de concediu

Buna ziua,
Lucrez la o societate comerciala de aproximativ 2 ani si acum in luna iulie intru in concediu de odihna 17 zile lucratoare. Dupa ce am citit articolele referitoare la concedii din codul muncii si am gasit ca pentru zilele de concediu plata se face in avans cu cel mult 5 zile inainte de intrarea in concediu, mi-am cerut dreptul acesta si am primit un raspuns de genul ca in unitatea noastra trebuie sa fac cerere pentru indemnizatia de concediu si nu se aproba asa ceva.
intrebarea mea e daca au vreo baza legala sa faca acest lucru si daca nu ce masuri trebuie sa iau sa intru in posesia drepturilor mele.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:38, 23 Iunie 2010
1. In lege nu este prevazut asa ceva (cerere).
2. Sesizati ITM.
multumesc pentru promptitudine!
Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.
Posibil sa aiba stipulat in Regulamentul Intern ca trebuie sa se faca o cerere cu privire la plata indemnizatiei de CO:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu de odihna? ContSters412002 ContSters412002 Cine poate beneficia de aceasta indemnizatie? Angajatorul este obligat sa o acorde angajatului daca nu este specificat in contractul colectiv de ... (vezi toată discuția)
Plata concediu iga iga am o nelamurire; :(-plec in concediu de odihna,mi se da o anumita suma de bani, e normal ca aceasta suma sa fie retinuta din salariile urmatoare?.sau mai bine ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu odihna daca in ultimele 3 luni am beneficiat de concediu medical raluky22 raluky22 Buna ziua, urmeaza sa intru in concediu de odihna. Stiu ca indemnizatia se plateste in functie de ultimele 3 luni dar eu in ultimele 3 luni am beneficita de o ... (vezi toată discuția)