avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie concediu odihna daca in ultimele 3 luni ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie concediu odihna daca in ultimele 3 luni am beneficiat de concediu medical

Buna ziua,
urmeaza sa intru in concediu de odihna. Stiu ca indemnizatia se plateste in functie de ultimele 3 luni dar eu in ultimele 3 luni am beneficita de o perioada de concediu medical.
Indemnizatia de concediu se acorda in plus pe langa salar? Concediu odihna inseamna ca este concediu platit dar indemnizatia cred ca este altceva....Adica pe perioada CO imi pastrez toate drepturile cf CIM, nu ? adica salar. Indemnizatia e altceva....???
Cum anunt angajatorul ca vreau banii de concediu cu 5 zile inainte de intrare in concediu? Colegii mei nu au primit acesti bani inainte ci la salariul afaerent perioadei respective....
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 19:56, 2 Septembrie 2009
Salariul pe luna in care aveti Co este format din salariul pentru zilele lucrate si valoarea concediului de odihna calculat ca medie dintre salariul pe ultimele trei luni brut si numarul de zile lucrate. Faceti un referat prin care solicitati banii pe concediu in avans si angajatorul va va plati contravaloarea concediului in avans, iar la restul de plata veti primi contravaloarea zilelor lucrate.
Daca ati avut concediu medical nu e nici o problema, Co va fi calculat ca medie intre ultimele trei bruturi de la amedical.
SUCCES!
raluky22 a scris:

Indemnizatia de concediu se acorda in plus pe langa salar? Concediu odihna inseamna ca este concediu platit dar indemnizatia cred ca este altceva....Adica pe perioada CO imi pastrez toate drepturile cf CIM, nu ? adica salar. Indemnizatia e altceva....???

indemnizatie de CO nu se acorda in plus...

pentru munca efectiv depusa primiti o plata care se numeste "salariu" pt munca depusa
pentru zilele in care nu prestati munca, fiinc in concediu de odihna primiti o plata care se numeste "indemnizatie de CO"

pe perioada CO va pastrati drepturile de salariat, dar nu primiti salariu pt munca depusa ci indemnizatie de CO.

de cele mai multe ori, intre salariul primit pentru o luna lucrata si indemnizatia de CO primira pt o luna de CO nu exista chiar mari diferente (sau cel putin difernetele nu pot fi in minus)
Buna ziua,
dupa ce am cerut prin mail sa mi se plateasca indemnizatia de concediu cu 5 zile inainte de a pleca in concediu, am tot fost amanata pentru raspuns tot prin mail. Azi insa am fost sunata si mi s-a spus ca nu se acorda bani in avans. Motiv: "Nu stiu asa mi s-a transmis de catre dna x (_director HR)" Mentionez ca lucrez intr-o companie cu 2000 de angajati, cu capital strain si ma gandesc daca exista in lege cea mai mica chestie prin care sa imi motiveze refuzul de a-mi plati indemnizatia in timp util. Le-am cerut tot pe mail (cu CC la mailul personal) sa imi spuna motivul. Daca se fac ca ploua ce sa fac???
Eu as fi trimis prin fax cerere, as fi solicitat nr. inregistrare si as fi solicitat inapoi cererea prin fax cu rezolutia directorului pe ea, favorabila sau nu....dar nu as fi lasat la latitudinea MRU.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna popa ofelia popa ofelia am fost in concediu de odihna 8zile din luna august, iar acum mi se retine bani din salariu pentru cele 8 zile de concediu. Este corect acest lucru? (vezi toată discuția)
Plata concediu iga iga am o nelamurire; :(-plec in concediu de odihna,mi se da o anumita suma de bani, e normal ca aceasta suma sa fie retinuta din salariile urmatoare?.sau mai bine ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu de odihna? ContSters412002 ContSters412002 Cine poate beneficia de aceasta indemnizatie? Angajatorul este obligat sa o acorde angajatului daca nu este specificat in contractul colectiv de ... (vezi toată discuția)