Poate sa ma lumineze cineva in legatura cu pasii de urmat pentru a realiza cesionarea partilor sociale ale unui asociat. Practic suntem doi asociati, eu sunt asociat minoritar si doresc sa devin majoritar si sa inlocuiesc asociatul majoritar cu o alta persoana care va deveni astfel asociat minoritar.
Intuitiv m-am gandit ca trebuie cel putin o hotarare AGA, probabil un act aditional (sau poate chiar un nou statut?! ) si apoi presupun ceva la RC sau MO. Eventual si orientativ niste costuri?
Din cate stiu, consulatele romaniei au si atributiuni noatariale (sau in fine abilitatea de a legaliza acte). Asadar, toate declaratiile le poate face in limba romana.
Acte necesare: a) Hotararea AGA privind aprobarea cesiunii si noua structura a capitalului social; b) Contract de cesiune, sub forma inscrisului sub semnatura privata; c) Act constitutiv actualizat, care va cuprinde si noul asociat; d) Declaratie a noului asociat ca indeplineste toate conditiile cerute de lege pt a fi asociat, plus ca nu are cazier fiscal - declaratia se intocmeste la notariat si se autentifica; e) Cererea de inregistrare la Registrul Comertului; f) Dosar cu sina care va cuprinde toate actele (prima va fi cererea de inregistrare, in care completati datele necesare, inclusiv opis-ul actelor din dosar; urmeaza Hotararea AGA, contractul de cesiune si declaratia noului asociat - toate in original; paginile se numeroteaza incepand cu ultima, care va fi pagina 1. Cererea de inregistrare nu se numeroteaza; faceti o copie de pe Hotararea AGA si o capsati pe coperta interioara din dreapta a dosarului, impreuna cu o anexa privind numarul de caractere ale Hotararii AGA).
Ceea ce reprezinta o enigma pentru mine este faptul ca, in urma numeroaselor modificari legislative, am auzit ca imi mai trebuie si aprobarea Fiscului pentru a inregistra cesiunea !!!! Va rog sa ma lamuriti daca este adevarat.
Va multumesc.
Vanzare firma
monica77
buna ziua. Am si eu o intrebare. Ce trebuie facut in cazul in care doresc sa vand o firma. Am deja un cumparator pentru ea, dar nu stiu ce acte trebuie depuse ... (vezi toată discuția)
Iesire asociat
mihayella
Din cei 4 actionari ai unei soc comerciale unul doreste sa iasa. Nu avem datorii la stat,iar firma este infiintata din luna decembrie anul trecut. As dori sa ... (vezi toată discuția)