avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cazier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cazier

Buna ziua,

Cat de curand am facut scoala de soferi. Pt dosar am scos un cazier de la politie.
in acea adeverinta se sepifica clar ca nu am cazier.
Intrebarea este:Daca as fi avut ceva probleme( ex furt,inselaciune, uz de fals) si as fi figurat in bazele de date ale Politiei si judecatoriei, in cazierul emis ar fi trebuit sa sepecifice acest lucru?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ana28b , utilizator 11:32, 24 Iunie 2010
In mod normal,respectivele antecedente trebuiau trecute in cazier ,daca nu a intervenit reabilitarea
Doar daca exista hotarare jud. def. de condamnare apare in cazier sau amenda penala/judiciara.
Daca faptele sunt in etapa de cercetare penala/urmarire penala/judecata ( cai de apel) deocamdata nu apar, nici daca s-a pronuntat achitarea sau s-a decis scoaterea de sub urmarire/neinceperea urmaririi/incetarea urmaririi penale sau s-a dat o amenda administrativa.
In cazierul judiciar, fara a exista o hotarare de condamnare, nu vor fi facute mentiuni.Si chiar daca infractiunile amintite de dumneavoastra mai sus ar fi fost sanctionate, ati fi putut sustine examenul pentru obtinerea permisului de conducere ( in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti, daca s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei, suspendarea executarii sub supraveghere , sau in termen de 6 luni de la executarea pedepsei privative de libertate , cu inchisoarea ,sau a celei la locul de munca ).
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din magazin Firsteman Firsteman buna!am comis o infractiune,dar regret enorm.Am sustras dintr-un magazin un lucru..au chemat politia,am dat declaratie,am returnat obiectul,au spus ca imi fac ... (vezi toată discuția)
Probleme la cazier ioanatudor5 ioanatudor5 In urma cu 1 an un var a fost prins intr-un magazin sportiv furind.Arecunoscut fapta a fost dus la politie unde a dat o declaratie dupa care la aproximativ 4 ... (vezi toată discuția)
Antecedente penale leona777 leona777 Buna ziua, doresc sa stiu daca o condamnare cu suspendare in urma cu 13 ani, poate fi considerata antecedent penal sau a intervenit reabilitarea. mutumesc (vezi toată discuția)